12 esencijalnih stvari u Vašoj torbi za teretanu

12 esencijalnih stvari u Vašoj torbi za teretanu | Xplode Nutrition

Ako niste opremljeni za svoje vreme u teretani, nećete biti jednako delotvorni kao netko s pravom odećom, pravim čepovima za uši ili pravim sustavom za hidrataciju i regeneraciju. Svu svoju opremu držite spremnu u torbi za teretanu, tako da Vam nijedan izgovor nemože pomoći i nema razloga da ne održite Adonisov stas. 

Odabir odgovarajuće opreme koja se mora naći u torbu za teretanu, osim same sportske odeće ili rezervnih čarapa i rezervnog donjeg veša, znači imati i neke esencijalne stvari koje će Vam trebati u teretani i pružiti umu, telu i duši sve što je potrebno za istinski brutalan trening.

Kada to imate spremno, celog dana ćete imati osjećaj povišenog endorfina. Tako da nikada ne posustajete i da uspete ispuniti svoje fizičke ciljeve, evo 12 esencijalnih stvari za vašu teretanu koje morate imati sa sobom.


100% Whey protein

100% Whey Protein

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani.

Odaberite jedan od 4 vrhunska okusa:

Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila

Brza dostava širom Srbije ☎ +381 64 429 1118

100% Whey Protein - poruči odmah


Interval tajmer

Interval tajmer

Intervalni trening je ogroman dio rutine bilo koje teretane. S ovakvim ili sličnim Interval tajmerom uvek možete pratiti svoje vremensko usklađivanje tako da se ne preopteretite, niti ćete potrošiti premalo vremena na bilo koji pojedinačni trening. Intervali traju od 2 sekundi do 99 minuta, a vi možete sami programirati nekoliko režima.


Peškir ili dva

Peškir ili dva

Važno je svoje telo zadržati suvo nakon tuširanja, zato bez peškira ni ne pomišljate odlazak u teretanu. Ali za vreme vežbanja dobro bi Vam došao i drugi peškir s kojim će te micati znoj sa lica svog ili sa sprava na kojima ste završili neku vežbu. Tako da sledeći vežbač dolazi na suhu i urednu spravu, to su ementarna pravila kulture. Ljudi smo...


Šejker

Šejker

Šejker je ključan za pripremu suplementskih napitaka pre, posle i tokom trening, bilo da trebate kreatinske, proteinske ili vitaminske napitke. Ponesite ga praznog, jer nema smisla da Vam se šejker prilikom transporta slučajno otvori i poplavite svoju torbu.


Posudice za suplemente i vitamine

Posudice za suplemente i vitamine

Nabavite negde (možda ima i u plastikani do Vas) par plastičnih posudica, po mogućnosti s čepovima na navoj ili nekim drugim sigurnosnim mehanizmom da se nebi otvarale prilikom transporta. Kod kuće pripremite porcije suplemenata ili vitamina prema vašim potrebama pre, posle i za vreme treninga, a male posudice su puno praktičnije i puno laganije nego da teglite par kilograma suplemenata u orginalnoj ambalaži.  


Plastične boce za vodu

Plastične boce za vodu

Plastična ambalaža možda nije hit, ali staklena ambalaža se može lako razbiti u transportu ili za vreme vežbanja, zato preferiramo plastične boce koje možete doneti na trening prazne, pa ih napuniti u teretani s vodom što će Vam olakšati težinu torbe za trening i spasiti malo budžet od kupovanja fabričkih voda u trgovini.


Ice Power sport sprej

Ice Power sport sprej

Ice Power sport sprej je prva pomoć kod povreda mekog tkiva, kao što su istezanje ili rupture mišića i ligamenata, a može pomoći i kod manjih opekotina. Ice Power sport sprej ima produženo dejstvo u odnosu na obične gelove a može se nanositi preko zavoja i bandaža.

Dobro ga je imati kod sebe kad idete u teretanu, možda Vam nikad neće trebati, ali nikad se ne zna. A možda će zatrebati nekome drugome u teretani, a Vi će te se tu naći i džentlmenski nekome pomoći. 
 

Opširnije o vom sportskom spreju na: ICE POWER sport sprey

 


Potpourri za torbu

Potpourri za torbu

Potpourri za torbu su poput onih malih paketa koji dolaze s novim cipelama koje ne biste trebali jesti, oni pomažu apsorbirati mirise i sprečiti bilo kakve mikroorganizme da dobiju uporište i pretvore vašu torbu u petrijevu posudu.

Ako već ne znate gde nabaviti ovakve potpourii, zamolite mamu ili nekoga da Vam sašije malu krpenu vrećicu a u obližnjoj trgovoni kupite neki  potpourii po vašem izboru (suho cveće, voće, ili neki miks) i dodajte malo drvenog ugljena, kako bi vaša torba ostala sveža kao tratinčicu bez korištenja puno parfema ili gluposti.

 


Muzika za Vašu dušu

Muzika za Vašu dušu

Dobra strana muzike je ta što može biti dobar motivator. Nije redak slučaj da se lični rekordi postignu upravo slušanjem određenih numera. Kod nekih muzika može da napravi veliku razliku. Kada treba motivacija, nešto što će da Vas „podigne“ onda su to zvuci muzike, bez obzira da li je to  hardcore metal, punk, rock&roll ili narodnjaci.

Snimite svoju "favorite" listu i ponesite nekakav MP3 player ili mobitel i ako imate novaca, priuštite si bluetooth bežične slušalice koje će Vam manje smetati za vreme treninga. Naročito će Vam pomoći ako je oko Vas puno vežbača, utonut će te u "svoju muziku" bez dekoncentracije okoline. 


Papuče za tuširanje

Papuče za tuširanje

Tuševi u teretanama su treće mesto kontaminacije na planeti izvan kanalizacijskih postrojenja i wc-a u osnovnoj školi. Sprečite bradavice, gljivice i tko zna kakve napasti koje Vam žele skočiti na noge s jednostavnim plastičnim papučama za tuširanje.

Nakon tuširanja možete jednostavno samo isprati papuče i staviti ih u neku najlonsku kesu u torbu, zajedno sa znojnom i prljavom odećom, ali ne zaboravite kad dođete kući da te stvari ne ostavite da buđaju u torbi, nego ih izvadite.


Gel za tuširanje

Gel za tuširanje

Univerzalni gel za tuširanje za telo i kosu idealan je za tuširanje nakon treninga. Možda nema sve sastojke i pomade koje inače koristite kod kuće, šampon, balzam, dush gel, tonik za telo, mleko za telo i svašta nešto, ali zamislite da pola kozmetike vučete u svojoj torbi za trening? Ovo je praktično i jednostavno rešenje.


Dezodorans

Dezodorans

Ako Vas vježbanje u teretani ne ostavi znojne, onda to radite krivo. Iako možete privući pse iz komšiluka, Vaš miris mora biti pokriven ozbiljnim dezodoransom koji ga ne samo maskira. Preporučujemo dezodorans prema Vašem izboru ali da bude roll-on ili u stiku, jer su decentniji i sa manje parfema u sebi.

Dezodoranse u spreju pokušajte zaobići ako idete u teretanu, jer zamislite kad uđete u svlačionicu kad svako izvadi svoj dezodorans u spreju i počne se prskati. Kakofonija mirisa...

Nije na odmet ponekad i prije samog treninga malo provući dezodorans ispod pazuha...


Katanac sa kombinacijom

Katanac sa kombinacijom

Katanac sa kombinacijom je nešto sretnija varijanta nego sa ključem, jer gde će te sa ključem dok vežbate? Jednostavna kombinacija kao što je Vaš PIN, brzo oslobađanje i mehanizam za glatko biranje čine Vaše stvari sigurnim bez nekog preterivanja, jer to je ipak teretana a ne Fort Knox.

Jer kako kaže stara narodna mudrost "Prilika čini lopova", pa eto, nedajte mu priliku...

 

Tags: teretana
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.