3 slasne proteinske poslastice

Kikiriki pločice

Samo tri sastojka i silikonski kalup za čokoladu je sve što trebate za ovu vrhunsku poslasticu.

Sastojci:

30 gr whey proteina xplode

1 kašika putera od kikirikija

3 kašike vode

Priprema:

U maloj posudici dobro promešajte sve sastojke, dok ne dobijete smesu glatke teksture. Ulijte smesu u kalup za čokoladu (ako nemate kalup, stavite plastičnu (PVC) foliju na tanjir pa ulijte smesu) i stavite u zamrzivač na otprilike 30 minuta.

Punjene jagode

Ako niste ljubitelj avokada od kojeg se dobiva krema za punjenje jagoda, zamenite ga s kokosovim uljem ili maslacem od kikirikija. Takođe, ako želite više čokolade, dodajte kakao u prahu i uživajte u slasnom desertu!

Sastojci:

10 jagoda

15gr whey proteina od čokolade

1/2 avokada

Stevia (ili neki drugi zaslađivač)

Priprema:

U posudi vilicom zgnječite avokado dok ne dobijete glatku, kremastu smesu. Dodajte whey protein od čokolade, zaslađivač i malo vode pa dobro promešajte (nemojte preterati s vodom kako bi smesa ostala gusta). Oprezno s nožem izdubite jagode i napunite ih dobivenom smesom. Ukoliko vam je nespretno puniti jagode sakašikom, stavite smesu u vrećicu za zamrzavanje kojoj ste prethodno odrezali jedan vrh.

Muffini s puterom od kikirikija

Ovoj slasnoj kombinaciji čokolade i putera od kikirikija nemoguće je odoleti!

Sastojci:

1 kašika putera od kikirikija

30gr  whey proteina od čokolade

1 kašika kokosovog ulja

2 kašike vode

Priprema:

U posudi pomešajte kokosovo ulje i whey protein. S pola smese napunite silikonske kalupe za muffin (napunite otprilike 1/4 kalupa) i stavite u zamrzivač na 5 minuta. Kada se smjesa stvrdnula, izvadite muffine iz zamrzivača i namažite ih maslacem od kikirikija. Zatim ih prelijte s ostatkom čokoladne smjese. Gotove muffine ponovno stavite u zamrzivač i nakon 30-60 minuta uživajte u ukusnom desertu.

Tags: proteinske poslastice
Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.