4 zablude koje vas dele od savršenog tela

4 zablude koje vas dele od savršenog tela
Prvi mit: PLOČICE ĆETE ISKLESATI TRBUŠNJACIMA

Uverenje da ćete savršene mišiće stomaka postići uz izvođenje velikog broja svih varijacijia trbušnjaka je nažalost velika zabluda. Svako od nas ima trbušne mišiće, ali se oni ne vide zbog masnih naslaga koji ih prekrivaju.

Stoga, ako želite da imate pločice, pre svega morate da regulišete svoju ishranu, a potom i da redovno spavate i da redukujete stres.


Creatine CreaPure 500 gr

Kreatin

pomaže stvaranje većih skladišta ATP-a u mišićima i na taj način obezbedjuje više energije za bolje performanse. Kreatin direktno povećava mišićnu sintezu proteina, povećava veličinu mišićnih ćelija i mišićni rast. To je supstanca koja se prirodno nalazi u ljudskom telu, nije toksičan čak ni u većim dozama. Višak kreatina se izlučuje iz tela.

Kada koristite kreatin suplemente, mišićna masa je tvrđa, punija i omogućava veći broj ponavljanja u toku vežbanja. Takođe, efekat pumpanja tokom treninga značajno se povećava

Creatine CreaPure 500 gr


Drugi mit: SPRAVE U TERETANI SU SIGURNIJE OD BUČICA

Ukoliko želite da znate istinu, odgovor je da zavisi od mnogo faktora. Najbolji način korišćenja sprava u teretani je upravo onda kada su one dodatak glavnom treningu tegovima. U većini slučajeva slobodni tegovi su superiorniji zbog toga što oponašaju prirodne pokrete i angažuju stabilizatore tela, pa predstavljaju savršenu opciju za trening celog tela.

Sa druge strane, sprave su bolje ukoliko želite da trenirate specifične delove tela.


Treći mit: ČUČNJEVI SU LOŠI ZA KOLENA

Treći najčešći mit je verovanje da su čučnjevi pogubni za kolena. Čučnjevi su opasni jedino kada se nepravilno izvode, odnosno kad kolena vežbača prelaze nivo nožnih prstiju. Potrebno je da vaša kolena budu u ravni sa nožnim zglobovima, a da uz pomoć zadnjice spustite težinu tela na pete.

Dobar način da proverite da li ste pritisak spustili na gluteus umesto kolena je mrdanje nožnim prstima u najnižoj tački čučnja koje je uvek dobar znak da li pravilno radite čučanj.


Četvrti mit: ŽELITE DA BUDETE MRŠAVI I ZGODNI? MORATE DA RADITE MNOGO KARDIO TRENINGA!

Ne postoji ništa loše u kardio treninzima ukoliko volite da ih radite. Ali ako želite da izgubite suvišne kilograme, onda su različite varijacije intenzivnih treninga puno bolja opcija.

Kombinujte umereno trčanje sa visokointenzivnim intervalnim treninzima (HIIT) uz obavezno regulisanje ishrane i ubrzo ćete ostvariti izvanredne rezultate.

 

Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.