5 životnih lekcija koje sam naučio dižući tegove

5 životnih lekcija koje sam naučio dižući tegove

“Da, transformisao sam telo dizanjem težina – jači sam, zgodniji, zategnutiji više nego ikad, ali dizanje velikih težina menja više od vašeg tela. Ono vas menja ne samo fizički, već menja način na koji percipirate i vidite svet”, iskreno je priznao Siegel.


Whey Powder

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder - poruči odmah


NEUSPEH NIJE NEUSPEH

Ako nikada niste doživeli potpuni neuspeh u treningu, niste sebe gurali dovojno, jer da biste postali jači, morate progresivno da preopteretite vaše mišiće do tačke kada bukvalno ne mogu da urade više.

“Nećete postići ove fitnes ciljeve, ukoliko se ne gurate stalno do iznemoglosti”, kaže Siegel.

U teretani bi trebalo namerno da pokušavate da “doživite neuspeh”, jer su ovi “propusti” zapravo koraci u pravom smeru. Na kraju ćete imati bicepse koje ste oduvek želeli i moći ćete da podignete više u toku mrtvog dizanja.

Fokusirajte se da se trudite do iznemoglosti da budete dobar student, saradnik, kolega, roditelj, partner, prijatelj i pravićete greške, to je neminovno, ali nemojte svaki put da se razočarate, već iz neuspeha izvucite poruku i sledeći put budite još bolji.


DIZANJE TEGOVA/ŠIPKE NIKADA NE LAŽE

“NIje bitno da li ste umorni, gladni, imate višak kilograma ili ste glupi. Šipka od 110 kg će uvek imate 110 kg, bez obzira na to kako se osećate. Pokušajte da šipku okrivite za neuspeli broj ponavljanja,a ona će vas samo posmatrati. Vaš loš stav se neće promeniti činjenicu da ona i dalje ima 110 kg”, kaže Sigel.

Dizanje težina je jednostavno: Fokusirajte svu svoju energiju da pokretanje šipke/tega od jedne do druge tačke.

Preuzmite ovaj pristup i na ostale životne sfere i olakšaćete sebi izvršavanje teških zadataka. Dakle, ne postoji drugi izbor i izgovori, kada treba nešto da uradite, već samo koncentracija i želja.


PROMENITE NEŠTO I IZAĐITE IZ LETARGIJE

Ako želite da budete uspešni u treningu i životu, morate da radite mnogo više nego samo da se pojavite na teningu. Nemojte da budete onaj muškarac, koij svaki dan dolazi, radi biceps pregibe i benč pred i onda ide na traku za trčanje 20 minuta i tako svaki dan- koristi iste težine i radi iste vežbe. Možda će ovo raditi godinama,ali se njegovo telo neće promeniti.

Ako se pojavljujete svaki dan na poslu i radite iste stvari, sa istim (ne)entuzijazmom, imaćete iste takve polu-rezultate. Ako želite rezultate, morate konstantno da težite novim težinama i progresivno da napredujete. Prestanite da radite iznova iste stvari očekujući velike rezultate.


FOKUS JE VEŠTINA KOJA SE UČI

Lako je reći vam da ostanete fokusirani, ali učenje kako da blokirate lošu energiju i da ostanete fokusirani na pravi put je veština koja se vežba. Uradite je prvo u teretani. Pre svega zamislite pozitivne rezultate u svojoj glavi, pre nego što bilo šta pokušate da uradite. Kada ste u pokretu, ništa drugo ne treba da bude u vašoj glavi.

Ovu veštinu, prethodne vizuelizacije uspeha možete da sprovedete i u privatnom životu. Jednom kada je usavršite u teretani, iskoristite je u ostalim sferama života. Ukoliko nešto želite mnogo, ućutkajte i eliminišite sve poteškoće oko sebe i uradite to.


SPOSOBNI STE ZA VELIKA DELA

Najvažnija lekcija u teretani jeste da možete da uradite stvari za koje niste ni pomišljali da su moguće. Menjajte svoj život zato što želite da postignete nešto i nećete dopustiti nikome i ničemu da vam stoji na putu.

Ne morate da budete najjači i najveći čovek na svetu kako biste naučili ove lekcije i primenili ih praktično u životu.

Ovo je razlog zašto su mnogi sportisti uspešni i u drugim životnim sferama, jer su naučili da se suprostave svakom izazovu i da se izbore sa njim.

Učenjem da pobedite sebe u teretani, pobeđujete i u životu.

 

Tags: dizanje tegova, treningSportisti: Noah Siegel
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.