5 iznenađujućih izvora proteina

Svi već manje više znaju da su meso, riba, jaja i mleko dobar izvor proteina. Ali verujemo da niste znali da su i ovih 5 namirnica dobar izvora proteina, pa ih slobodno uključite u Vašu ishranu.

OVAS

Ovas

Ako na pitanje: „Da li želiš da ti isrpžim jaja za doručak?“ odgovarate sa „Ne, molim, ne mogu više da jedem jaja!“, ovas je sjajna alternativa. Osim što su super izvor ugljenih hidrata, 100 g ovasa sadrži 17 grama proteina.

Za savršen doručak, potopite ovas u mleko, a ako želite posle ručka da se zasladite zdravom grickalicom, onda su visoko proteinski ovseni kolačići, pravo rešenje za vas. 

GRAŠAK

Grašak

Ne samo što je jeftin i lak za pripremu, grašak je i super izvor proteina. Jedna porcija sadrži 8 grama proteina, kao i vitamin K za jačanje kostiju i vitamin C, za poboljšanje imuniteta.

KINOA

Kinoa

Kinoa je pseudo žitarica, budući da se konzumira, priprema i ima jednake nutritivne vrednosti kao žitarica, ali u stvari spada u porodicu trave i pripada istoj vrsti biljaka kao što su spanać, blitva i cvekla.

Jedna porcija ove južnoameričke super namirnice sadrži polovinu vašeg RDA proteina, tako da svakako treba da razmislite da je uvrstite u vašu zdravu ishranu.


Natural Pack

Sa novom razmerom BCAA 8:1:1 300 gr aminokiselina, BCAA utiče na delovanje mTOR (Mammalian Target of Rapamycin), koji je velika proteinska kineza, odgovorna za brojne ćelijske funkcije i što je najbitnije, takođe i za sintezu belančevina i rast mišića.
+
100% Whey Protein 500 gr je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline.
+
Želite brz i jak rastmišića i mišićne snage, punoću i čvrstoću mišića? Za vas smo pripremili nešto posebno - Creatine CreaPure  500 gr.

Natural Pack - poruči odmah


SPANAĆ

Spanać

Ne samo što u jednoj porciji spanaća ima 5 grama proteina, ovo zeleno povrće je takođe bogato nutritivnim vrednostima, uključujuć i lutein i gvožđe.

PEČENI KROMPIR

Pečeni krompir

Takođe lak i jednostavan za pripremu, pečeni krompir je sjajan izvor proteina, budući da samo jedan krompir sadrži 10 procenata RDA proteina.

 

Tags: proteini, ovas, grašak, kinoa, spanać, pečeni krompir
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.