5 najčešćih grešaka iz teretane

5 najčešćih grešaka iz teretane

Saznajte koje se greške najčešće ponavaljaju u teretani i kako da ih ispravite.

NE RADITE PRAVI BROJ PONAVLJANJA

Morate da bazirate broj ponavljanja na osnovu vežbi koje radite i koje mišiće trenirate. Vežbe za gornji do tela vežbaju mišićna vlakna koja su građena za brze pokrete, pa bi zato trebalo da radite manji broj ponavljanja (šest do osam). Dok su mišići vaših nogu pravljeni za izdržljivost, tako da set od 12 ponavljanja više odgovara ovoj grupi mišića.


Whey protein 2kg + BCAA Glutemine 500gr

VOLUME PACK
Xplode Volume paket za povećanje volumena mišića.

100 % Whey protein 2 kg  +  BCAA Glutamine 500 gr

100% Whey protein iz surutke spada u proteine sa vrlo visokom biološkom vrednošću, a to znači da se brzo apsorbuje. Zato, za razliku od sporije apsorbujućih proteina, iz mleka i jaja, on treba da se uzima u manjoj količini, u kraćem periodu pre i posle treninga, a u kombinaciji sa proteinima iz mleka ili jaja može da pokrije potrebe za proteinima tokom celog dana.

BCAA + GLUTAMINE je idealno rešenje za ljude koji žele da povećaju mišićnu masu i snagu bez povećanja masnog tkiva. Ovaj preparat pomaže u sagorevanju masti, povećava kondiciju, snagu i izdržljivost, pomaže rastu čiste mišićne mase i ubrzava metabolizam.

PORUČI


NISTE SE PRAVILNO NAMESTILI ZA BENČ

Ukoliko legnete sa ravnim leđima na benč klupu i laktove postavite na 90 stepeni, rizikujete povredu ramena, a takođe organičavate težinu koju možete da podignete. Povucite svoje lopatice unazad i savijte vaša leđa. Dok spuštate šipku, gledajte da vaše laktove savijete bliže vašim rebrima, a noge pribjte uz pod kako bi vam bile oslonac pri dizanju.


RADITE POGREŠNE SUPERSERIJE

Zgibovi i mrtva dizanja su neverovatne vežbe za vaša leđa, ali ako ih uparite to može da oslabi stisak vaše ruke, a to kao posledicu vuče manje performanse u narednim setovima. Takođe, izbegavajte uparivanje vežbi za trbušnjake i vežbe kao što su čučnjevi sa opterećenjem i benč, ova kombinacija će umoriti vaše jezgro i učiniće vas podložnijim za povrede.


ISTEŽETE POGREŠNE MIŠIĆE U POGREŠNO VREME

Istezanje mišića između setova može privremeno da ih oslabi. Bolja ideja je da istežete mišiće koji su suprotni onima koje upravo trenirate. Na primer, bolje da istežete grudne mišiće, između serija veslanja, koje kao što svi zanmo pomaže da izgradite leđne mišiće.


NE DIŽETE TEŽINE ZA VAŠ TIP TELA

Viši vežbači imaju problema kada su veća opterećenja u pitanju, jer su njihovi udovi duži. Ukoliko ste viši od proseka, pokušajte da skratite pokrete kod čučnjeva, zgibova ili benča, ali tako da i dalje osetite kontrakciju mišića.

 

Tags: Bench Press, čučanj, istezanje, zgib
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.