5 odličnih razloga da već danas krenete u teretanu

5 odličnih razloga da već danas krenete u teretanu

Postoji jako puno razloga zašto je vežbanje dobro, ali mi smo odlučili da vam predstavimo 5 odličnih razloga da već danas krenete u teretanu.

DRASTIČNO ĆETE UBRZATI METABOLIZAM

Verovatno se stalno susrećete sa savetima kako da ubrzate svoj lenji metabolizam, ali možda niste znali da sporost ili brzina metabolizma može da se izmeri zahvaljući prosečnoj metaboličke starosti u odnosu na vaše godine.

Pre svoje transformacije od 12 nedelja koju je pomno ispratio sajt britanskog Men’s Healtha, zamenik web urednika,Ted Lejn je imao metaboličku starost muškarca od 40 godina. Sada je stigao do metaboličke starosti mladića od 17, što znači da je svoje konzumiranje kalorija pretvorio u energiju tinejdžera. Čak iako se ne podvrgnete transformaciji i striktnom režimu ishrane 12 nedelja, možete da se pridržavate osnovnih nutrističkih principa koji će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje.


Arginine

Arginin 500 gr

Vrunski PRE-WORKOUT Xplode Nutrition suplement  sa mnogobrojnim benefitima:

Poboljšan rast mišića!
Maksimalan 'pump'!
Povećana energija, snaga i efikasnost!
Ubrzana REGENERACIJA!
Štiti srce i sistem krvnih sudova!
Poboljšan dovod nutrijenata u mišiće!

Arginin - poruči odmah


POBOLJŠAĆETE RAD CELOG TELA

Pre svega je bitno da se odreknete alkohola, jer New Scientitst otkriva da eliminisanje alkohola može da smanji skladištenje masnih naslaga oko jetre za 15 procenata.

Ne samo što ćete oporaviti jetru, već će vam dizanje tegova pomoći da poboljšate funkciju bubrega. American Journal of Kidney Disease je otkrio da trening otpora može da redukuje upalu bubrega, koja je uglavnom prouzrokovana lošom ishranom, pa će tako konzumiranje čistih proteina i vežbanje na lat mašini poboljšati rad svih unutrašnjih organa.


BIĆETE PRIVLAČNIJI

Ok, sasvim je normalno da ste spremni da krenete put transformacije, jer želite da budite privlačniji i atraktivniji, ali imajte nešto na umu. Studija Univerziteta u Kaliforniji je otkrila da žene smatraju mišićave muškarce izuzetno privlačnim. Međutim, veći deo žena je kao najatraktivnije opisala savršeno istonirane i mišićave muškarce, ali je navela da su previše mišićavi muškarci apsolutno neprivlačni.


PODSTAĆI ĆETE UNUTRAŠNJU ENERGIJU

“Problem kod većine transformacija je što je potrebno da budu održive, ne samo fizički već i mentalno”, kaže lični trener Džejson Patmore. Kratkotrajne odluke nisu najbolje rešenje, potogovo zato što Journal od European Social Psychology trvdi da je u proseku potrebno 66 dana da bi se stvorila navika. Za to vreme će vaš um prihvatiti treninge kao deo svakodnevne rutine, a i telo će se adaptirati na povećan unos proteina i specifičan režim ishrane.


JAČA KOSTI

“Najveći benefit svake transformacije jeste što menja percepciju i vaše razmišljanje o tome šta je zdravo. Ljudi koji provode veći deo dana sedeći ne izgube samo mišiće i dobiju masti, već im oslabe kosti, a nervni sistem postane previše osetljiv”, kaže Patmore.

Dizanje ne samo što poboljšava gustinu kostiju već i stimuliše nervni sistem, a istovremeno podstiče rast mišića, fleksibilnost i podstiče gubljenje masnih naslaga.

Medical Sports Science Exercise otkriva da dizanje težina izazova velike promene u vašem nervnom sistemu, stvaraju i bolje reflekse. Primećivanje poboljšanja u regijama za koje niste ni mislili da vam treba stimulacija znači da ste zdraviji iznutra.

 

Tags: teretana, vezbanje
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.