5 PREDNOSTI CASEINA!

Ukoliko vežbaš moraš dobro obratiti pažnju na ishranu da bi zaista uspeo da postigneš željeni izgled ali i da sačuvaš zdravlje. Međutim, pitanje je kako ishrana može pomoći da se postigne bolji efekat vežbanja? Bitno je da uvek budeš siguran da unosiš dovoljno kvalitetnog proteina. Ukoliko već duže vreme vežbaš, verovatno znaš koliko je bitan protein, međutim ono što možda ne znaš je koliko je bitan kazein protein.

Evo zbog čega moraš da počneš da uzimaš kazein protein.


DUŽE TRAJE
Ne nastaju svi proteini na isti način. Svaki protein u zavisnosti od toga da li je  životinjskog porekla, ili možda protein  soje, surutke, jaja ili je kazein protein,  ima različite prednosti.  Najveća snaga kazein proteina je u vremenu. Kazein ima sposobnost da prouzrokuje spor i stabilan protok amino kiselina kroz krvotok i on može da traje satima. Mišići se možda neće izgraditi preko noći, ali je odlično da popiješ čašu mleka bogatu kazeinom pre odlaska na spavanje jer noću ima efekat bolji od bilo kog drugog proteina.

BOLJI REZULTATI
Želiš brzo da izgradiš masivne mišiće? Istraživanje rađeno u Teksasu pokazalo je da kazeim može biti najvažniji sastojak za tvoj uspeh. U istraživanju je učestvovalo 36 muškaraca koji su praktikovali teške vežbe izdržljivosti , a pokazalo je da je ona grupa koja je uzimala kombinaciju proteina surutke i kazein proteina imala bolje rezultate od onih koji su uzimali kombinaciju proteina surutke, BCAA  i glutamina. Na kraju istraživanja, koje je trajalo deset nedelja, grupa koja je koristila kombinaciju proteina surutke i kazein proteina imala je najveće povećanje mišićne mase bez masti. Zbog  čega onda uzimati samo jedan protein kada kombinacija može dati mnogo bolje rezultate?

GUBITAK MASTI
Želiš da povećaš svoje šanse za povećanje mišićne mase ali i gubitak masti? Ako je tako, možda ćeš biti zainteresovan da znaš da je istraživanje rađeno u Holandiji otkrilo da su oni koji su unosili kazein dva ipo puta imali bolji rad metabolizma tokom spavnja i bolji ukupni bilans masti. Ono što još treba istaći jeste i da je nivo sitosti bio veći za 33%. Može se reći i ovako, kada unosiš kazein ne samo da povećavaš šanse da izgubiš mastvi već ćeš imati i osećaj punijeg stomaka.

VEĆA SNAGA
Ukoliko pitaš bilo kog muškarca koji su mu ciljevi vežbanja, gotovo svakom će na vrku liste biti povećanje snage. Često, da bi dobili željeni rezultat muškarci će početi da koriste protein. U istraživanju rađenom u Masačusecu  naučnici su otkrilida kazein duplira efekat koji protein surutke ima na snagu nogu, grudi i ramena. Naučnici veruju da su razlog ovakvog rezultata dobro poznate anti-kataboličke mogućnosti kazeina.  Sledeći put kada pomisliš na noćno otvaranje frižidera, bolje napravi kazein šejk.

ZAŠTITA ZUBA
Od čega te hvata veća mučnina: od zubarske stolice ili od računa koji dobiješ nakon lečenja? Sudeći po istraživanju rađenom u Velikoj Britaniji jedan od načina prevencije odlaska na skupa zubarska lečenja može biti uzimanje kazeina. Naučnici su otkrili da protein kazein može regulisati i preventivno delovati na moguću eroziju gleđi. Zato, ukoliko piješ mnogo voćnih sokova ili jednostavno ne možeš da se odrekneš gaziranih napitaka onda se bar odluči da svoje zube zaštitiš tako što ćeš u svoju ihranu uključiti i protein kazein.

Tags: casein, proteini, Proteinski šejk, Proteinske palačinke
Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.