5 stvari koje najbrže transformišu Vaše telo

5 stvari koje najbrže transformišu Vaše telo

“Nemam vremena za trening” – ovo je jedna od najčešćih laži u 21 veku, a ako ne želite da se služite ovim izgovorima, poslušajte sledeće savete, koji će vam pomoći da uštedite vreme provedeno u teretani i iskoristite ga na najbolji način.


Whey Powder 500 gr

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder


DNEVNIK TRENINGA

Dnevnik treninga je jedan od najznačajnijih delova u treningu koji su vam potrebni i omogućavaju vam dve ključne stvari: da isplanirate trening unapred i da izmerite svoj učinak.

Veoma je bitno da znate tačan plan treninga pre nego što odete u teretanu, jer će to poboljšati fokus i kvalitet treninga i sprečiti gubljenje vremena na smišljanje sledeće vežbe. Isplanirajte koje ćete pokrete koristiti, u koliko serija i ponavljanja, kao i koliko ćete se odmarate. Osim precizno isplaniranog treninga, vašem telu je potreban konstantan izazov, koji će vas terati da poboljšate svoj trening i učinak u teretani, a dnevnik treninga će vam sve ovo olakšati.


FOKUSIRAJTE SE NA VEŽBAMA KOJE DAJU REZULTATE

Većina ljudi u teretani gube vreme i energiju na serije vežbi koje im uopšte ne koriste. Prvi korak da izbegnete suvišne veže jeste da se fokusirate na prave, dobitne pokrete. Većinu vašeg vremena bi trebalo da se fokusirate na vežbe poput sklekova, propadanja, zgibova, mrtvog dizanja i čučnjeva.

Drugi način je da izbegavate vežbe, koje daju mali učinak.

Kako biste iz vremena u teretani izvukli samo najbolje, morate da uskladite serije i ponavljanja, težina koje koristite u vežbama, koje daju manje rezultate i da se koncentrišete na one koje daju najveće rezultate.


MERITE VREME ODMORA

Odmor između serija je veoma bitna stavka u treningu, kao i težine koje podižete. Stvar je u tome da nesvesno postoji tendencija da se odmori produžavaju. Tajmer ili štoperica će vam pomoći u tome da regulišete intervale odmora između treninga, kao i da uđete i izađete brzo iz teretane, kao i da naravno poboljšate učinak u teretani i smanjite nivo telesnih masnoća.

Ako želite da izgradite snagu, najduži period odmora treba da bude 1 do 3 minuta, a ako želite da izgradite mišiće, onda odmor treba da bude u intervalu od 45 sekundi do 2 minuta.

Ukoliko želite da poboljšate svoje fitnes sposobnosti i smanjite procenat telesnih masnoća, igrajte se sa intervalima. Na primer, jedne nedelje podesite štopericu na 2 minuta odmora između serija, a sledeće smanjite odmor za 15 sekundi i tako svake nedelje dok ne postignete odmor od 45 sekundi.


PROMENITE RITAM ZAGREVANJA

Otarasite se klasičnih 5 minuta zagrevanja na biciklu, pa umesto toga radite vežbe pokreta možete da sačuvate vreme i da spremite telo još bolje za trening. Dinamične vežbe pokreta će zagrejati vaše mišiće, ali takođe i pripremiti vaš nervni sistem i zglobove.

Uradite 3 runde po 10 ponavljanja sledećih vežbi:

  • letenje nogu
  • downward dog
  • hodanje sa trakom otpora u obliku X
  • letenje uza zid
  • kruženje kolenima
  • lateralni iskorak

RADITE COMPLEX TRENINGE

Complex treninzi su slični cirkulatnim treninzima, samo što koriste jedan komad opreme. Ova kombinacija prži masne naslage, povećava stabilnost i poboljšava kardiovaskularno zdravlje.

Primer complex treninga sa šipkom:

  • clean
  • push press
  • prednji čučanj
  • mrtvo dizanje
  • veslanje u pretklonu

Uradite 8 ponavljanja svake vežbe, odmorite se 1 minut, pa uradite 6 ponavljanja, odmorite se ponovo 1 minut, 4 ponavljanja, odmor, 3 ponavljanja, odmor i na kraju 2 ponavljanja.

 

Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.