6 SAVETA DA OSTANETE FIT TOKOM PRAZNIKA

6 SAVETA DA OSTANETE FIT TOKOM PRAZNIKA

Isprobajte ove savete kako biste ostali fit tokom sezone praznika I slavlja.

Ahh, praznici. Taj magični period kada je ceo grad po svetlima, duh praznika je svuda oko nas, dobra hrana, piće, gozbe – I sav naš teško napravljen progress u teretani nestaje za čas! Kako ne biste doživeli ovo, pokušajte da se pridržavate naših nekoliko saveta za lakše pridržavanje vašeg fitness režima.

1. POJEDNOSTAVITE VAŠU DIJETU

Fitnes entuzijasti se često nađu u nevolji zbog svojih pokušaja da tretiraju praznični period kao I svaki drugi period u godini, pridržavajući se maksimalno svog plana ishrane. To zvuči zadivljujuće, ali je definitvno recept za frustraciju. Niko ne želi da gricka pirinčane galete dok se njegovi prijatelji I porodica goste prazničnim đakonijama. Umesto što se silite da budete maksimalno precizni sa vašim režimom ishrane, a zatim da se udavite u prazničnoj hrani kada vise ne možete da izdržite – pokušajte da pristupite svemu ovome manje striktno. U svakom slučaju trebalo bi da se većinom pridržavate vase dijete. Ali, morate napraviti mesta I za opuštanje!

2.POJEDNOSTAVITE SVOJ TRENING

Vaš “šest dana u nedelji”, double-split, “trbušnjaci/listovi svaki drugi dan” pristup biće vam težak za praćenje uz sve što se u ovom period dešava oko vas. Preskočite sve te ekstra vežbe za koje ste se zaleteli u 2016. godini—setove I ponavljanja kojih ste se do sad držali, intenzitet koji ste forsirali itd. Ako već ne možete da sasečete vase obime u ovom trenutku, možete da sasečete obim svog treninga.

3. NAJEDITE SE SA POENTOM

Kako da ostanete fit ako jedete sve što je pred vama? Za vas koji želite da dobijete na snazi I veličini, višak kalorija može značiti napredak. Ukoliko ste ektomorf, odnosno telesni tip koji teško dobija na kilaži I mišićnoj masi, ili jednostavno želite da dobijete na masi I snazi I imate problem da pokrenete taj process, sezona proždrljivosti može biti pravi poklon za vas. Slobodno se počastite u toku ovog perioda. Ali, potrudite se da višak tih kalorija ode u dobre svrhe. Ako jurite snagu, sastavite program koji će da stavi akcenat na tri osnovne powerlifting vežbe (benč press, mrtvo dizanje I čučanj) I ciljajte na ponavljanja u rangu 1-6. Ukoliko jurite masu, pratite tradicionalni bodibilding split, tako da svaki deo vašeg tela dobije jednaku pažnju:

Ponedeljak: Grudi

Utorak: Noge

Sreda: Odmor

Četvrtak: Leđa

Petak: Ramena

Subota: Ruke I stomak

Nedelja: Odmor

 

4. NAZOVITE PRIJATELJA

Kada vam opadne focus, dobro je imati nekoga ko vam čuva leđa. U ovom period dobro je okružiti se fitness fanaticima poput vas. Bio to vaš partner u vežbanju ili samo neko sa kim se možete dotaći tema o vežbanju I ishrani, osoba poput takve pomoći će vam da se dovedete u red. Nećete biti uskraćeni za lose uticaje I iskušenja u ovom period, tako da vam neće škoditi da potražite I osobu koja će po vas biti dobar uticaj.

5. NAĐITE MOTIVACIJU

Praznici su, kao što smo u prethodnim stavkama ustanovili, idealni da se skrene sa “fitness putanje”. Iskušenja su svuda, od slatkiša kojima se caste svi vaši prijatelji, do hrane na porodičnoj trpezi. Udaljite se od hrane na časak I pritisnite “play” na recimo video klipu koji vas motiviše. Gledajte originalni "Pumping Iron" sa Arnoldom Schwarzeneggerom. Pogledajte "CrossFit Games" ili "World's Strongest Man" . Ili legendarnog “Rocky”-ja, zašto da ne? Šta god vas inspiriše da se pokrenete I odete u teretanu, obavezno uključite u svoj dnevni raspored.

6. ISPROBAJTE NOVE SUPLEMENTE

Ako postoji neki od suplemenata koje ste želeli da isprobate, a niste, sad je vreme! Možda niste isprobali pre-workout poput XPLODE BEAST PUMP-a do sad, ili ste možda želeli da isprobate sagorevač poput XPLODE FAT BURNER-a. Ili možda ono još bazičnije, XPLODE 100% WHEY ili XPLODE BCAA.

 

Isprobajte ove savete I Srećni vam Božićni I Novogodišnji praznici!

 

Tags: fit, dijeta, debljanje
Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.