6 saveta za fit proleće

6 saveta za fit proleće - Xplode Nutrition

Iako se prvim danom proleća smatra 21. mart, prema meteorolozima godišnje doba koja simbolizuje ponovno rađanje života i novi početak, vreme je da počnete već danas. Donosimo vam 6 saveta za fit proleće.

ZAGREVANJE JE POLA TRENINGA

Isprobajte ovo jednostavno zagrevanje: po 15 sekundi izvodite podizanje kolena, zatim sunožno-raznožne skokove i sunožne poskoke u stranu. Nakon toga spustite se na pod i po 15 sekundi izvodite sklekove, trbušnjake i čučnjeve. Tako ćete aktivirati celi zadnji deo tela, mišiće trupa i ramena.

Ovakvo zagrevanje može sprinterima, skakačima i bacačima da omogući bolje rezultate, ali i glumcima koji imaju fizički zahtevne uloge.

PRIPREMITE MIŠIĆE ZA SVE IZAZOVE

Primetnite metodu “dnevne talasne periodizacije”, koja se temelji na tome da se broj serija i ponavljanja menja na svakom treningu: 3 serije s 10 ponavljanja u ponedeljak, 4 serije s 5 ponavljanja u sredu i 2 serije s 15 ponavljanja u petak. Tako ćete varirati volumen i intenzitet svakog treninga, omogućiti telu brži oporavak i smanjiti rizik preopterećenja.

Taj pristup daje dva puta bolje rezultate u povećanju snage od tradicionalne metode kontinuiranog postupnog povećanja broja serija i ponavljanja. Pristup talasne periodizacije možete da primenite i u treningu slobodnim tegovima.

PODIŽITE VREĆE S PESKOM

Mnogi treneri veruju da brutalan trening poput onog sa vrećama s peskom bude efikasniji od onog na mašinama. A frustracija je u ovom slučaju dobra za vas – nezgrapan oblik vreća zahteva aktivaciju puno većeg broja mišića, a za njeno je podizanje potrebno mnogo više energije.

Nabavite vreću peska (to barem ne bi trebalo biti skupo) pa s njom onda radite pregibe, čučnjeve, mrtva dizanja i nabačaje.


Creamass 2 kg

Creamass

Creamass predstavlja savršen balans proteina, kreatina, masti i karbohidrata.
Na osnovu samog sastava svrtava se u gejnere. Obzirom da u njegov sastav
ulaze visokokvalitetni nutritijenti on je jedan od najkvalitetnijih gejnera na tržištu.

U njegov sastav ulazi i snažan vitaminski kompleks koji će pozitivno uticati na Vaše zdravlje.
.
Iskoristite akcijsku cenu -15%
Creamass 2 kg: 2.490.00 Din

Creamass - Poruči odmah


SPREČITE BOL U RAMENIMA

Uzrok bola nije uvek na onom mestu na kome osećate bol. Ako osećate bol s prednje strane ramena, lezite, masirajte i istežite zadnji deo ramena. Isprobajte ovo istezanje: lezite na desni bok i desnu nadlakticu oslonite na pod, dok će podlaktica biti usmerena prema gore. Lopatice moraju biti skupljene, a lakat stalno na istom mestu. Zatim pokušajte da okrenete dlan prema podu.

Vratite se i sve ponovite još 9 puta.

FOKUSIRAJTE SE

Nemojte da se gledate u ogledalo dok radite čučanj. To će vas primorati da se još više nagnete napred te ne­potrebno preopteretite donji deo leđa i sma­njite snagu.

Savet: pre spuštanja pronađite neku oznaku malo iznad nivoa očiju pa je gledajte dok izvodite čučanj. Jednako je važno imati i partnera koji će kontrolisati vašu tehniku pa, bude li potrebno, asistirati.

ISKORAČITE U VIŠU BRZINU

Umesto da za izvođenje iskoraka bučice držite uz telo, pokušajte da ih držite tako da je jedna ruka ispružena ispred tela u visini grudi. Tako ćete zadržati pravilan položaj tela i nećete se naginjati prema napred kada vam postane teško.

Rezultat će biti snažniji trening mišića zadnjice, koji su ključan faktor pri sprintanju što će vam pomoći kada bežite od eksplozije u krupnom planu.

 

Tags: iskorak, istezanje, sandbag, fit
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.