7 stvarnih načina kako isklesati telo za 7 dana

Izgraditi mišiće za jako kratak period nemoguće je čak i uz korištenje zabranjenih sredstava,  međutim izbaciti potkožnu vodu,  kvalitetno napuniti mišiće glikogenom i za jednu sedmicu znatno promeniti svoj odraz u ogledalu pred određeni događaj,  fotografisanje ili odlazak na godišnji odmor,  dobrim je delom stvarno moguće.

Za takav podvig potreban je krajnje ozbiljan pristup po dokazanom šablonu takmičara pred bodybuilding nastupe koji ne dozvoljava nimalo variranja ukoliko se zaista želi napraviti vidljiva razlika.

Radi se o sedam koraka koje treba prihvatiti ozbiljno i zajedno ih primeniti tokom kratkog pokušaja "rezanja" figure. Krenimo redom.

1. Početi se hraniti "čisto"

Gorka istina je da,  ukoliko vam stomak visi radi ogromnih masnih naslaga,  ništa vizuelno vidljivo ne možete napraviti za kratak period. Zato je moguće napraviti korak važniji od svih drugih - napraviti plan i konačno naučiti kako se hraniti kvalitetno.

Ljudi koji su razvili naviku da se inače hrane kvalitetno,  dobro izgledaju tokom cele godine i u bilo kom trenutku tokom 365 su sigurni da neće dobiti ni najmanji negativni komentar za izgled i pre svega,  zdravi su.

Drugi korak daje konkretne upute kako iz dana u dan praviti razlike samo korekcijom ishrane.

2. Raditi matematičke računice

Shvatanje da unos kalorija viši od potrebnog vodi debljanju,  a da unos kalorija niži od potreba organizma tokom dana vodi ka mršanju,  početak je velikih iskoraka. Pored plaćenih savjetnika postoje i tabele kalorijskih vrijednosti namirnica,  ali i brojne korisne aplikacije na telefonima uz koje je računanje broja unesenih kalorija veoma jednostavno.

Nakon odabira samo "čiste"  hrane iz prvog koraka,  sada je važno unos iste održati na valjanom nivou podeljenu između proteina i ugljikohidrata sa svakako prisutnim masnoćama sa udelom od 20% od svih kalorija.

3. Eliminisanje alergena

Čak iako ne mislite da nemate nikakvu netoleranciju prema mleku, belom hlebu i umetnim zaslađivačima, na sedam dana ih ipak treba potpuno eliminisati iz ishrane jer i najmanja iritacija probavnog sistema rezultira nadimanjem i zadržavanjem vode. Mlečni proizvodi i gluten se nalaze i u raznim drugim oblicima u hrani pa tokom te kratke faze uređivanja telesne forme potrebno je čitati sastojke na ambalažama proizvoda.

4. Napuniti mišiće

Trening pred ciljani događaj ne treba raditi bliže od tri dana, na primer u sredu bi trebao biti završni ako je cilj idealno izgledati u subotu. Mišići izgledaju najizraženije kada su puni glikogena, a punjenje glikogena okvirno traje upravo toliko. Ako se vežba direktno pred ciljani trenutak, ugljikohidrati uskladišteni u mišićima bivaju potrošeni i mišići izgledaju ravnije i mekanije.

Ono na šta treba obratiti pažnju je to da završni trening treba biti trening grupe mišića koja se želi naglasiti, poput prsa ili ruku, jer glikogen se najbrže puni u mišićima koji ga najviše trebaju. Tako da ih treba pripremiti i napuniti što je moguće bolje. Postoje još dvije stvari: nema nikakvog smisla pumpati glikogen u trbušne mišiće jer to kvari definiciju, također, kardio je u toj situaciji kontraproduktivan.

5. Držati unos ugljikohidrata višim

Nakon poslednjeg treninga koji je po primeru tempiran u sredu, postoje dva cela dana u kojima se unos ugljikohidrata treba držati na dva do tri grama po kilogramu telesne mase. To će biti dobro punjenje jer osetljivost inzulina ostaje visoka 48 sati nakon treninga, tako da glikogen i dalje može biti prisutan u mišićima. U slučaju da se u petak javi osećaj da su mišići mali i ispuhani, količinu UH treba malo povećati. U suprotnoj situaciji ako se javi osećaj nadutosti i mehkoće mišića, UH treba srezati za 25 do 50 grama po kilogramu telesne mase i stvari bi se trebale popraviti.

6. Držati unos vode konstantnim do određenog trenutka

Za laike zvuči potpuno kontradiktorno ciljati na to da se nataložena voda izbaci iz organizma a da se istovremeno piju veće količine vode, ali organizam funkcioniše tako da, ako mu se sreže unos vode, počinje je više čuvati kako bi izbegao dehidraciju.

Vodu treba piti u normalnim količinama sve do večeri pred dan u kom se želi prikazati razlika u formi. Ne bi trebalo piti sve do pred sami šou kada neka normalna količina vode neće stići pokazati negativni uticaj na formu.

7. Nastaviti unositi so do određenog trenutka

Dobro je poznato da so izaziva efekat zadržavanja vode, ali ako se sreže u potpunosti, telo će ponovo aktivirati svoje sisteme čuvanja vode kako bi se zaštitilo od dehidracije. Tako da so treba nastaviti unositi u organizam sve do 24 sata pred ciljani trenutak. Od toga pa do premijere telesne forme, dodatnu so treba zaboraviti u hrani, izuzev količine koja se već nalazi u hrani.

Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.