Arnold Schwartzenegger: saveti za početnike

Arnold Schwarzenegger - saveti za početnike

Pre svega svaki fitnes uspeh počinje jasnom odlukom svakog pojedinca da to i želi. Svi slavni bodibilderi su krenuli sa iste polazne tačke kao i svi mi, a od želje za učenjem i vežbanjem zavisi koji fitnes nivo ćemo dostići. Nema sumnje da svet treninga menja ljude, ne samo fizički već i mentalno.

POKRENITE SE

“Kada sam ja počinjao početkom 1960-ih godina, ništa nisam znao o bodibildingu osim jednom magazina u kojem su bile slike fitnes pionira Rega Parka. Taj prizor je snažno uticao na mene i nakon toga sam odlučio da ću početi sa treninzima”, kaže Arnold.

CILJEVI

“Na samom početku u svojoj glavi stvorite sliku o tome šta želite da postignete. Vizuelizacija je izuzetno važna kada je reč o fizičkoj transformaciji tela jer će vam pomoći da pronađete put koji želite. Što se tiče vežbi; ukoliko želite velike ruke fokusirajte se na pregib, za moćne grudi najbolje vežbe su benč pres i raazvlačenje bučicama. U početnoj fazi vežbanja uvek je važno da se držite bazičnih vežbi.

Za pokrete poput čučnjeva i zgibova potrebno je da ojačate telo. Takođe nikad ne zapostavljajte važnost dobrog zagrevanja i istezanja mišića jer će vas to osigurati od povreda”, dodaje popularni “Guvernator”.

TRENING OSNOVE

“Broj ponavljanja u vežbi zadržite u opsegu između 8 i 12. U pogledu ishrane vodite računa da ne preterujete sa nezdravom hranom. Pravilo jednog grama proteina na 0,5 kilograma telesne težine je ono što će vam dati početnu prednost. Takođe trebate unositi dosta zdravih ugljenih hidrata, poput riže, krompira i povrća. Meni lično posle treninga najviše prija dobar slasni odrezak”, smatra Arnold.


Pro Pack

 

Pro Pack

Xplode Pro paket namenjen je profesionalnim vežbačima. Iskoristite paketnu cenu za 4 vrhunska preparata iz linije Xplode Nutrition za samo 9999 Din.

100% Whey 2 kg   +   Casein 2 kg   +   BCAA 8:1:1 300 gr   +   Creatin creapure 500 gr

Pro Pack - poruči odmah


TRENING PARTNER

“Takođe preporučujem da pronađete trening partnera. Kada sam počeo sa treninzima bio sam motivisan napretkom koji sam ostvarivao i takmičenjem sa prijateljima sa kojima sam delio vreme u teretani. Trening partneri će vam omogućiti da bez bojazni napadate maksimalne težine a tu je naravno i element zabave. Nemojte se iznenaditi ako nađete najbolje prijatelje upravo u teretani”.

ISHRANA

Arnold je često govorio da je prosečnoj osobi potrebno najmanje 1g proteina po kilogramu telesne mase, dok bodibilderu treba dvostruko veća količina. Prednost je uvek davao proteinima iz hrane (jaja, riba, meso i mlečni proizvodi). Naglašavao je važnost nutritivno bogatih namirnica kao glavnih izvora vitamina i minerala, a dodatno je koristio vitaminske i mineralne dodatke (suplemente) u ishrani.

Konzumirao je 6 obroka dnevno, 3 glavna obroka i tri manje užine. Kada je radio na povećanju mišićne mase, unosio je dnevno i do 5.000 kalorija, od čega su 1200 kalorija (300g) bili proteini u ishrani.

"Šejkovi su zakon za unos proteina, spašavaju nas od toga da jedemo 20 pilećih grudi dnevno.Vrlo dobra stvar koja poboljšava rast prave mišićne mase." naglasio je Arnold.

Zapamtite, ostanite gladni uspeha i dobrodošli u fitnes bratstvo!

 

Tags: fitness saveti, teretanaSportisti: Arnold Schwartzenegger
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.