Benč pres: 4 trika za bolje rezultate

Benč pres: 4 trika za bolje rezultate

Ako razgovarate s bilo kojim bodibilderom, velika je verovatnoća da će za disbalans u ramenima kriviti benč pres šipkom.

Uz 4 jednostavne promene u formi, poštedećete ramena i poboljšati izvođenje ove vežbe.


Mass Pack

Mass Pack

Xplode Mass paket za brzo dobijanje mišićne mase. Iskoristite paketnu cenu za 3 vrhunska preparata iz linije Xplode Nutrition.

 

Creamass 2 kg + Taurin 300 gr + Whey Powder 500 gr

 

Mass Pack - poruči odmah


1. VIŠE ANGAŽUJTE NOGE

Benč pres je vežba za celo telo, kaže Erik Kresi iz Cressey Sports Performance. Što su vaše noge više angažovane, to će biti manji pritisak na vaša ramena. Raširite stopala kada legnete na klupu i uprite ih o podlogu.
Svako ponavljanje započnite podupiranjem stopala o podlogu, koja će vam pomoći da podignete šipku s grudi.


2. ZAGRLITE BENČ

Pre nego što uhvatite šipku, spojite lopatice kao da šipku doslovno grlite svojim ramenima. Zadržite ramena u tom položaju tokom čitavog izvođenja vežbe u nameri da obezbedite sebi što stabilniju osnovu za izvođenje benč presa.


3. SUZITE HVAT

Široki hvat šipke ograničava vaš opseg pokreta i stavlja vaša ramena u poziciju u kojima su mnogo ranjiva i podložna povredi. Suzite hvat tako da bude tačno u širini ramena. Kada podižete šipku, nemojte da menjate položaj ramena.


4. PRIVUCITE PRE POTISKA

Ako dozvoljavate da šipka pada na vaše grudi i odbija se od grudne kosti možete sebe ozbiljno povrediti. Umesto toga, privlačite kontrolisano šipku ka grudima tako da budu angažovani mišići gornjeg dela leđa. To će podići vaše grudi nagore i ograničiti opseg pokreta. Zatim se odvojte od šipke tako što ćete donji deo leđa pritisnuti o benč.

 

Tags: Bench Press
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.