Benč pres: Većim težinama protiv rutine

Benč pres: Većim težinama protiv rutine | Xplode Nutrition

Vaš trening program je odličan i izgladate bolje nego ikada. Međutim, ne napredujete s težinama na benč presu i zaglavljeni ste nedeljama.

Umesto da “ubijate” grudi sve većim brojem serija i ponavljanja, započnite program s većim težinama i videćete rezultate već posle prvog treninga.

Međutim, pri tome može da se javi nekoliko problema. Vaše telo nije naviknuto na takvo opterećenje i slabost, loša tehnika, preveliko oslanjanje na asistenta često prate pojačanje treninga. Evo rešenja za njih:


Creamass 2 kg

Creamass

Creamass predstavlja savršen balans proteina, kreatina, masti i karbohidrata.
Na osnovu samog sastava svrtava se u gejnere. Obzirom da u njegov sastav
ulaze visokokvalitetni nutritijenti on je jedan od najkvalitetnijih gejnera na tržištu.

U njegov sastav ulazi i snažan vitaminski kompleks koji će pozitivno uticati na Vaše zdravlje.
.
Iskoristite akcijsku cenu -15%
Creamass 2 kg: 2.490.00 Din

Creamass - Poruči odmah


PRVI PROBLEM:

VAŠ LAT JE SLAB

Istina je, da čak i kad radite benč pres, vaša leđa su uključena sve vreme tokom vežbe tako da će leđni mišići biti od velike koristi. Ukoliko nemate snažna leđa, nećete moći da napredujete i duži vremenski rok ćete ostati na istoj početnoj tački.

KAKO DA ISPRAVITE:

Radite superseriju veslanja u pretklonu s dvoručnim tegom, da bi vam leđa bila jaka i od koristi pri benč presu.


DRUGI PROBLEM:

ZAGLAVLJENI STE

Imate pomagača dok radite benč kod serija sa svega tri ili pet ponavljanja. Uglavnom vam podigne teg sa grudi, pogura ga u sredini vežbe (kada vaši laktovi dosegnu ugao od 90 stepeni) i na kraju da vam odloži šipku.

KAKO DA ISPRAVITE:

Zaboravite na pomagača! Na početku radite na svojoj formi. Proverite da vaše lopatice budu uvučene sve vreme i tako ćete steći preduslov za bolji benč. Zatim radite pres na podu. Na kraju radite na ramenima sa vežbom stajaći potisak sa ramena.


TREĆI PROBLEM:

BOLE VAS RAMENA

Benč pres pravi veliki pritisak na ramena, a to će vam predstavljati problem u svakodnevnom životu. Ako je, pri tom, prednji deo ramena nestabilan, doći će do zatvorenosti leđa, a to može da predstavlja ozbiljan problem.

KAKO DA ISPRAVITE:

Redovnim istezanjem grudnih mišića možete vratiti ovaj deo tela u predhodno stanje. Postavite se u položaj istezanja grudi i rukama pravite pres pokrete, držeći ruke na zidu sve dok vaše ruke i vrat ne prave ugao od 30 stepeni. Onda se oslonite dok ne osetite istezanje u ramenima i mestu gde se spajaju grudi i ramena.

 

Tags: Bench Press
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.