Da li je ispijanje ceđenih sokova zaista toliko zdravo?

Da li je ispijanje ceđenih sokova zaista toliko zdravo?

Nećete verovati, ali nutriconisti opet menjaju mišljenje...

Sigurni smo da svi smatrate da su ceđeni sokovi zdravi i da treba da se piju, jer se prave iz svežeg voća koje na licu mesta cedimo i u koje ne dodajemo nikakve hemijske dodatke.

Međutim najnovija istraživanja pokazuju da ceđeni sokovi možda i nisu baš toliko zdravi.


L-Glutamine

L-Glutamine

IDEALAN ZA
• Sportiste koji se bave teškim i eksplozivnim sportovima i sportovima snage i visokog intenziteta
• Osobe koje žele da sačuvaju i povećaju mišićnu masu
• Bodi bilding takmičare koji imaju nizak unos kalorija u periodima restriktivne dijete
• Sve sportiste koji traže maksimalne fizičke performanse
• Osobe koje su u fazi intenzivnog oporavka (posle bolesti, operacije, povrede, velikog napora)

L-Glutamine - poruči odmah


Iako sadrže dosta vitamina u sebi, sok iz voća takođe sadrži i veike količine šečera, koje mogu negativno da utiču na vaše telo i koje čak mogu dovesti do dijabetesa. Ako se pitate, da li to znači da je onda i konzumacija voća opasna, odgovor na to je NE, jer jesti voće i piti voće nije isto.

Dok jedete voće u svoj organizam unosite i vlakna, ta vlakna služe kao regulatori koji regulišu šećer iz soka, a kada pijete samo sok iz voća, onda unosite velike količine fruktoze. U problemu su i oni koji u ove ceđene sokove dodaju još šećera pa tako mogu napraviti još veće probleme.


Ali zato postoji puno zdravija alternativa za ceđene sokove, a to su smutiji (šejkovi). Ako želite popiti čašu svežeg soka od voća, umesto da ga cedite, koristite blender (mikser). Na taj načun uneti će te i ona sva potrebna vlakna koja regulišu sok iz voća.

A da ne spominjemo da sa blenderom možete praviti i sokove od voća koje se inače ne može cediti (jabuke, kruške, šljive, banane...) a možete i jednako dobro kombinovati voćne smutije sa povrćem, dobijajući veliki broj kombinacija ukusa od zdravog voća i povrća.

 

Tags: voce, sokovi, dijabetes
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.