Da li je opasno jesti jaja svakog dana?

Da li je opasno jesti jaja svakog dana?

Često se vodi polemika o tome, da li su jaja opasna za holesterol i da li smeju da se jedu svakog dana. Čini nam se kao da svake godine nutricionisti imaju drugačije mišljenje, jer jednom tvrde jedno, a  posle drugo.

Međutim, sada se veliki broj nutricionista slaže oko jedne stvari, a to je da su jaja neverovatno zdrava i da slobodno mogu da se konzumiraju svaki dan, ali u normalnim količinama.


Belance

BELANCE - EGG ALBUMIN 100g

Belance u prahu je izuzetan proizvod koji sadrži 82% proteina, potpuno prirodan, najkvaliteniji biološki protein, proizveden u najsvremnijoj fabrici u EU, što za rezultat ima, do sada, najbolji kvalitet, potpuno prijatan ukus i laku svarljivost čak i za osobe sa osetljivim stomakom.

Bez aditiva, veštačkih boja i zaslađivača.

10 grama praha menja 3 živa belanca - jedna prepuna supena kašika ili jedna proteinska merica zahvata 25-26 grama praha, odnosno 21 gram proteina.

Upotreba: 2 supene kašike (30 g) Egg Albumina dodati u 150 ml vode i promešati

Egg Albumina - poruči odmah


Holesterol je neophodan za pravilno funkcionisanje našeg tela, ali višak holesterola dovodi do problema. Deo holesterola se proizvodi u telu, uglavnom u jetri, a neke količine se snabdevaju hranom.

Njegov izvor u ishrani je pre svega u mastima životinjskog porekla. Holesterol ima niz značajnih funkcija u telu: štiti nervna vlakna od oštećenja koja su uključena u proizvodnji hormona, potreban je za proizvodnju i apsorpciju vitamina D i olakšava varenje masti.

Glavni uzrok vioskog holesterola jeste nekvalitetna i neizbalansirana ishrana koja podrazumeva konzumiranje različitih nezdravih masti koje onda direktno utiču na vaš krvni sistem i rad srca.

Zbog toga se svi često uhvate za jaja i kažu da su jaja odgovorna za podizanje holesterola. Istraživanja govore drugačije i nutricionisti tvrde da holesterol od jaja može biti samo dobar i da zapravo smanjuje šanse od srčanog udara i zakrčenja arterija.

Ako svakog dana jedete 3-4 jajeta, onda ćete biti zdraviji i jači. Posledice se samo mogu javiti ako sa unosom jaja preterujete.

Takvi slučajevi se često dešavaju kod nekih bodibildera koji dnevno znaju da pojedu i 20 jaja, što nikako nije dobro i u takvim slučajevima holesterol može biti visok, ali ako se zadržite na normalnoj meri, onda vam ništa neće faliti.

Možete bezbedno jesti 3-4 jaja dnevno i dodati  BELANCE - EGG ALBUMIN a i dalje će te unositi velik deo proteina ali sa manjim rizikom od povećanja holesterola.

 

Tags: jaja. belance
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.