Da li ste u formi?

Da li ste u formi - Xplode Nutrition

Mnogi od Vas što vežbate ponekad ne znate tačno koliko ste u formi. Isprobajte ovih 6 fitnes testova, usporedite ih sa svojim rezultatima i saznat će te precizno koliko ste u formi.

PLENK

Šta pogađa?
Snagu vašeg trupa

Kako se radi?
Držite vaše telo pravo od glave do peta, stopala moraju da budu spojena, a laktovi ispod ramena. Gledajte u pod ispod vas koliko god možete. Koncetreišite se na to da vam kukovi ne padaju, kada vam se to dogodi, test je gotov.

Rezultati
Ako ste izdržali više od dva minuta, odlično. Od 75 sekudni do 2 minuta, je veoma dobro. 45-75 sekundi spadate u prosek, a ako je manje od 45 sekundi, morate još mnogo da radite na sebi.

Popravite rezultat
Uradite plenk, ali sa malom varijacijom, neka vam ili ruke ili noge budu oslonjene na loptu za pilates. Možda nećete moći dugo da izdržite, ali će vam se nakon toga test bez lopte za pilates učiniti znatno lakšim.


ČUČANJ

Šta pogađa?
Trup, kvadricepse, tetive…

Kako se radi?
Stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Stegnite vaše jezgro i spustite se zadnjicom ka podu sve dok vam butine ne budu paralelne sa podom, a zatim ponovo ustanite. Test se završava kada više ne budete mogli da održite ispravnu formu.

Rezultati
Ako ste uradili preko 50 ponavljanja, svaka čast, veoma ste fit. Između 30-49 je takođe dobar rezultat. 16-29 spadate u prosek. Ako uspete da uradite ispod 15 ponavljanja, vreme je da se posvetite malo nogama.

Popravite rezultat
Radite hodajući iskorak sa laganim bučicama kako bi nabili malo mišića gluteusa i kvadricepsa.


SKLEKOVI

Šta pogađa?
Grudi, ramena i triceps.

Kako se radi?
Neka vam telo bude pravo od glave do pete, laktovi ne smeju da vam lete sa strane. Spustite se sve dok vam grudi ne budu na šaku od poda, a zatim se vratite u početni položaj. Test se završava kada više ne budete mogli da održite ispravnu formu.

Rezultat
Ako ste uradili preko 50 ponavljanja, svaka čast, veoma ste fit. Između 25-49 je takođe dobar rezultat. 16-24 spadate u prosek. Ako uspete da uradite ispod 15 ponavljanja, bacite se na pod i dajte nam još toliko!!

Popravite rezultat
Uradite jednu seriju do otkaza, odmorite nekoliko minuta, a zatim sve to ponovire. Ovo će da preoptereti ciljane mišićne grupe, a samim tim će ih i ojačati.


Seesential Pack Xplode Nutrition

 

Xplode Essential Pack čini osnovni paket svakog ozbiljnog vežbača. Iskoristite paketnu cenu za 3 vrhunska preparata za samo 3.199,00 Din.

Whey Powder 500 gr + BCAA 8:1:1 300 gr + Taurin 300 gr

Poruči odmah  Essential Pack


ZGIBOVI

Šta pogađa?
Gornji deo leđa.

Kako se radi?
Uhvatite se za šipku i ipsružite ruke do kraja tako da visite na šipci. Podignite se sve dok vam brada ne bude iznat šipke, a zatim se spustite nazad bez ljuljanja. Test se završava kada više ne budete mogli da održite ispravnu formu.

Rezutlati
Preko 12 je odlično, od osam do 11 ponavljanja je dobar rezultat. Između četiri i sedam je prosek, a ispod tri je stvarno slabo.

Za bolji rezultat
Uradite maksimalan broj ponavljanja, odmorite nekoliko minuta, a zatim sve ponovite. Radite malo i na lat mašini kako biste poboljšali snagu vaših leđa.


TRČANJE 1KM

Šta pogađa?
Vaš kardiovaskularni sistem

Kako se radi?
Noga ispred noge, namestite traku na jedan stepen i odredite jedan tempo i njega se držite.

Rezultat
Tri minuta ili manje, je odličan rezultat, između tri minuta i 3min29sek je dobar. Spadate u prosek ukoliko trčite između 3min30sek i 4min29sek, a ako trčite preko 4min30sek, vašem kardiu je neophodan veliki napredak.

Za bolji rezultat
Uradite maksimalni sprinte između 500m i 800m kako bi poboljšali vašu sposobnost da ostanete duže na maksimalnoj brzini.


VESLANJE 500M

Šta pogađa?
Kardio vaskularni sistem i gotovo celo telo.

Kako se radi?
Na mašini za veslanje postavite nivo otpora na 10. Sedite uspravno, stegnite vaše jezgro, i krenite da veslate.

Rezultati
Sve ispod 1min30sek je odlično! Od 1min31sek do 1min44sek je dobro. Od 1min45sek do 1min59sek spadate u prosek, a morali biste malo više da veslate ukoliko vam je za 500m potrebno dva ili više minuta.

Za bolji rezultat
Da biste poboljšali izdržljivost veslajte punom snagom 250m, a zatim par minuta veslajte lagano.

 

Tags: plenk, čučnjevi, sklekovi, zgib, trčanje, veslanje, fit, fitnes
Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.