Želite velike bicepse? Ovo su tri najbolje vežbe

Kao profesionalac koji se posebno može pohvaliti sa svojim ogromnim bicepsima zbog kojih ga često upoređuju sa velikim Arnoldom Schwarzeneggerom, Calum Von Moger bi mogao biti jedan od onih čiji saveti o treninzima bicepsa imaju posebnu težinu.

Stojeći pregib sa šipkom

Upitan o selekciji tri najefikasnije vežbe za ovu atraktivnu grupu mišića, Von Moger je bez većeg razmišljanja izdvojio stojeći pregib sa šipkom, preporučivši izvođenje ove vežbe u tri do četiri serije.

Poručuje da, iako u početku može biti prilično nezgodno ovladati šipkom, beneficije su mnogo veće i od te prepreke, a za lakše "uhodavanje" dovoljno će biti smanjenje kilaže s kojom se vežba.

Stojeći pregib sa bučicama

Kao drugu vežbu koju je ovaj uspješni bodybuilder preporučio za vežbanje bicepsa, našao se stojeći pregib bučicama. Preporučuje naizmenično izvođenje vežbe, zbog bolje kontrakcije ruke s kojom se u tom trenutku podiže teg, te izvođenje u rasponu od 8 do 12 ponavljanja po seriji.

Pregib na Scottovoj klupi

Bez ikakve sumnje među tri najbolje vežbe za biceps, Calum Von Moger je morao uvrstiti i pregib na Scottovoj klupi, budući da se radi o fenomenalnoj vežbi koja čak omogućava i pogađanje bicepsa iz različitih uglova, kao i vežbanje sa šipkom ili bučicama, zavisno o želji.

"Ovo su samo osnovne vežbe, ali upravo osnovne rade odlično", pojašnjava, aludiravši na to da se posebno početnici i svi drugi rekreativci trebaju bazirati upravo na takve vežbe, kojima mogu dodavati druge različite vežbe tek nakon što uspeju formirati dobru osnovu od svojih mišića.

Tags: bicepsSportisti: Calum Von Moger
Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.