Ishrana pre i posle treninga

Pre i posle treninga, naše telo zahteva da ga opskrbimo s dovoljno hrane. Pre treninga potrebno je pojesti dovoljno proteina i ugljenih hidrata, takođe malo masti ne ide na odmet.

Ne treba jesti neposredno pre treninga, preporučuje se da se jede 1 do 2 sata pre, kako bi telo svarilo hranu pre velikih napora koji vas očekuju na treningu. Jedno od najboljih jela koje možete pojesti pre treninga je piletina s prilogom (riža, krompir, grašak…). Naravno, potrebno je u tijelo ne uneti preko 35g proteina, znači oko 30g proteina je taman, jer telo ne može svariti više od 35g proteina (nečije telo može više, nečije manje, ali ovo je prosek).

Posle treninga vašim mišićima treba nešto brzo svarljivo, što će ih opskrbiti s dovoljnom količinom proteina i ugljenih hidrata. Upravo zato, preporučuje se posle treninga piti proteinski shake. Proteinski shake posle treninga bolje je piti s vodom, nego s mlekom, jer se mleko teže vari. Takođe, možete pojesti i bananu.

Važno je da ne dođete na trening, a da prethodno niste ništa jeli. Vašem telu potrebna je energija i zato se ne preporučuje trenirati ako 2, 3 sata pre treninga niste ništa pojeli. Takođe, ni neposredno pre treninga nije dobro jesti, jer onda telo neće uspeti svariti hranu pre treninga.

Tags: Proteinski šejk
Copyright © 2023, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.