Ishrana za topljenje masnih naslaga

Ishrana za topljenje masnih naslaga

Stručnjaci predlažu šarolik jelovnik koji je bogat raznovrsnim namirnicama i koji će organizmu pružiti sve neophodne hranljive materije. Pogledajte šta da jedete kako bi skinuli masne naslage.


 

Neka od svojstava Taurina:

  • poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina
  • učestvuje u proteinskoj sintezi
  • sprečava kataboličke procese i ubrzava oporavak
  • neophodan je za rehidraciju ćelija, daje ćelijama veći volumen

Taurin - poruči odmah


ZELENIŠ

Zeleno povrće sadrži visok procenat vitamina, zbog čega je ono idealno za uspostavljanje ravnoteže hormona i transfer proteina na mesta unutar organizma kojima je potreban.

Stručnjaci savetuju da se ujutro pojede tri štapića špargle, a za ručak dve šake spanaća. Preporučljivo je da poslepodnevna užina bude praćena dvema šakama brokolija, a da za večeru svako ko želi da izgubi masne naslage popije oko 500 mililitara šejka od zelenog povrća.


PROTEINI

Budući da se vežbanjem sagori veliki broj kalorija, važno je proteinima nadomestiti deficit. Podelite ravnomerno svoj dnevni unos proteina po obrocima, tako da imate na umu da je važno uneti oko 1 gram po pola kilograma svoje telesne mase.

Stručnjaci savetuju da prosečan muškarac (koji teži oko 80 kilograma) ujutro pojede tri kuvana jajeta, popodne par pilećih prsa , a uveče jedan ramstek i šaka pasulja. Takođe, preporučljivo je popiti jedan proteinski šejk bez obzira na doba dana. Ovakav režim ishrane bi trebalo da vam obezbedi čak 160 grama proteina!


MASTI

Masti, paradoksalno s obzirom na svoje ime, ne povećavaju masne naslage. Rafinisani ugljeni hidrati su glavni krivci za formiranje sala, dok tzv. „dobri“ ugljeni hidrati podstiču rast mišića i omogućavaju telu da energiju dobije iz sopstvenih zaliha.

Ukoliko želite da unosom masti utičete na gubljenje masnih naslaga, ujutro pojedite šaku indijskih oraha, čemu biste mogli dodati jednu kašičicu kokosovog ulja. U vreme ručka pojedite jedan avokado, a predveče manju količinu mocarele. Stručnjaci dodaju da bi pre spavanja trebalo pojesti jednu supenu kašiku putera od badema, a sve to zajedno će vam pružiti oko 83 grama masti.


UGLjENI HIDRATI

Kako biste formirali pločice, neophodno je smanjiti (ili potpuno ukinuti) unos ugljenih hidrata, naročito pred spavanje. To će uticati i na kvalitet vašeg sna, oporavak mišića od vežbanja, smanjuje nivo kortizola i masne naslage.

Kada je reč o konzumaciji ugljenih hidrata, trebalo bi za doručak pojesti šaku borovnica, za ručak jednu bananu, a predveče veliku kašiku pirea od slatkog krompira i jednu jabuku, što će vašem telu dati 123 grama ugljenih hidrata.

 

Tags: masne naslage
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.