Jutarnji trening topi masti

Jutarnji trening topi masti

Istina je i da se redovnim jutarnjim treningom poboljšava i naša mentalna sposobnost. Ubrzava se cirkulacija i protok krvi, a samim tim do mozga dolaze veće količine kiseonika koje podstiču njegov rad i naše kognitivne sposobnosti. Uostalom probajte i proverite korist jutarnjeg treninga.

JUTRO JE DOBRO DA TOPIMO MASTI

Dobro je da se trenira bilo kada i najčešće to radimo posle podne ili još češće u večernjim satima kada se vratimo sa posla. Ali, posebno je važno i preporučljivo trenirati u jutarnjim satima kada radimo na programu za skidanje masti. Jedan od najvažnijih faktora u treningu za definicju mišića je svakako jutarnji trening.

Problem za jutarnji trening, osim posla, često je i naš organizam koji je možda ujutru umoran jer smo juče zaglavili posle ponoći ili do sitnih sati. Ipak, oni koji ozbiljno rade na sebi i drže do svog opšteg zdravlja trebalo bi da zaborave izgovore poput “umorni smo i bezvoljni ujutro”.


Whey Powder

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder - poruči odmah


ZAŠTO JE DOBRO TRENIRATI UJUTRU?

Preko 90 % profesionalaca trenira ujutro – poneki naravno treniraju i dva puta dnevno, ali ujutru su to pretežno kardio i aerobne vežbe, iako neki rade i ozbiljnije vežbe tegovima.

Jutarnjim treningom ubrzavamo metabolizam – ako treniramo ujutru, naš se metabolizam ubrzava od jutra i ostaje skoro čitav dan u pojačanom ritmu. To znači da ćemo u toku dana sagoreti više kalorija, jer odmah ujutru masti koristimo  kao energiju i time smanjujemo nepotrebne zalihe.

Jutarnjim treniranjem, osetićete poboljšanje u opštoj kondiciji tokom čitavog dana i bićete poletni i aktivni bez velikog zamora. Probajte i videćete razliku.

Počevši dan sa treningom regulišemo i apetit, podstičemo organizam na pravilnu ishranu. Osim ako planirate da, kao što to obično radite ujutru, popijete kafu i čekate ručak. Organizam traži nešto konkretno i kvalitetno.


Ako praktikujete redovno treniranje ujutru, vaše telo će navići na to i već koji sat pre, prilikom procesa buđenja, proradiće vaš endokrini sistem i počeće polako da otpušta hormon rasta (GH). To će pojačati proizvodnju testosterona, a time i seksualni apetit, ali nemojte da zamenite seksualni trening sa fitnessom, bar ne u potpunosti.

Kada se telo navikne na jutarnji ritam treninga, biće vam lakše svakodnevno ustajanje, probudićete se vedriji, poletniji i spremniji, kako za trening, tako i za sve ostale svakodnevne obveze.

Jutarnji trening vam pomaže u regulisanju procesa varenja i probave, pospešuje antioksidantne procese čišćenja krvi i pozitivno utiče na krvni pritisak i rad srca.

 

Tags: trening
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.