Kada je dobro preskočiti trening?

Sigurno ste se puno puta našli u situaciju da se dvoumite između preskakanja treninga jer se ne osećate dobro, ili da treninirate kako biste pobedili umor ili prehladu. Donosimo vam savete fitnes trenera za ovakve i slične situacije.

Da li je dobro treninrati ako:

Imate temperaturu?
Kad je vaš organizam u borbi sa infekcijom koja je prouzrokovala povišenu temperaturu,ne preporučuje se dodatno izlaganje organizma novim stresom ukoliko imate fizički trening .Ostanite dan-dva u krevetu,pa nastavite sa treninzima.

Prehlađeni ste?
Jedan lakši kardio trening u obližnjem parku može pozitivno da utiče na vaše zdravlje. Trening u teretani sa opterećenjem samo bi vas namučio jer nemate potrebnu snagu kako biste odradili vežbe, koje ste radili pre nekoliko dana.
Druga negativna stvar sa treningom u teretani je ta što ste vi štetni po okolinu i vaše prijatelje koji istovremeno treniraju sa vama. Dezinfekcija svake sprave na kojoj trenirate je vaša obaveza.

Imate gripu?
Lezite u krevet sa šoljicom čaja u rukama i ne pomerajte. Sa gripom dolazi i temperatura, tako da je bolje delovati preventivno nego pogoršati vaše zdravlje.

Imate bolove u mišićima?
Možete trenirati u teretani, ali isključivo lakše kardio vežbe. Ako ste odlučili ostati u krevetu i sačekate da mišići ozdrave ponovo nećete pogrešiti. Jedina greška u ovom slučaju je ako ignorišete bolove i nastavite istim tempom. U tom slučaju pokidana mišićna vlakna vam neće zahvaliti, a bolovi će se nastaviti i narednih dana.

Tags: snaga, izdrzljivost, trening, motivacija, Xplode Nutrition, xplode team
Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.