Kada treba da preskočite dan u teretani

Kada treba da preskočite dan u teretani

Ako ste mislili da je dobro da idete u teretanu svaki dan, onda pogrešno mislite...

Odmor je isto toliko važan koliko i jak i naporan trening.Najveća greška koju veliki broj muškaraca pravi jeste da malo vremena posvećuju odmoru. Odmor je isto toliko važan kao i trening. Kada trenirate, vaša mišićna vlakna se cepaju. Da bi mišići ojačali i da bi se povećali, vaša mišićna vlakna moraju da se oporave i da se zacele.

Zbog toga je odmor od ključnog značaja i vašem telu morate to morate obezbediti.


Whey Powder 500 gr

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder


Ako želite snagu, odmarajte se dan pre tog treninga


Morate omogućiti vašim mišićima da imaju snagu za trening, a to ćete uraditi tako što ćete jedan ceo dan pustiti da se oni odmaraju i da se oporave. U danu kada odmarate morate se dobro hraniti i unositi dosta proteina i tečnosti kako bi se vaši mišići što bolje oporavili.


Ako želite mišićni rast, odmorite se dan posle


Zbog toga se kaže da je najbolje da u teretanu idete svaki drugi dan, jer ćete imati odmor pre i posle treninga, a  tako ćete dobiti i snagu i mišićni rast. Posle napornog treninga, vaši mišići treba da se zacele i oporave. Morate se dobro nahraniti i pustiti vaše mišiće da obnove svoja vlakna kako bi se povećali. Ako želite da idete skoro svaki dan u teretanu, onda radite vežbe kojima ćete pogađati različite grupe mišića, kako biste omogućili vašim drugim mišićima da se odmaraju.


Kada ste bolesni, odmarajte dok ne ozdravite


Ako bolesni idete u teretanu ništa nećete uraditi i samo ćete pogoršati stanje vašeg organizma. Kada je telo bolesno, potreban mu je odmor da se oporavi, pa zato preskočite teretanu, pogotovu ako imate temperaturu.


Odmarajte se barem jednom nedeljno


Ako u teretani radite grupe mišića i ako svakog dana radite drugačije vežbe, onda možete svakog dana posećivati teretanu, ali i tada je vrlo važno da odredite barem jedan dan kada ćete se potpuno odmarati. Jedino tada ćete podtići željenu definiciju, masu i snagu.

 

Tags: teretana
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.