Kako da ostanete fit posle praznične trpeze?

Kako da ostanete fit posle praznične trpeze?

Neke statistike kažu da se tokom praznika čovek ugoji u proseku 4,5 kilograma. Pročitajte ova 4 saveta na koji način možete izbeći ili bar ublažiti posledice bogatih prazničnih trpeza.


Whey protein sa Steviom

Whey protein sa Steviom

Whey protein sa Steviom kompanije Xplode Nutrition je blend protein, mix 3 vrste proteina i to whey proteina concentrata 80%, caseinata i soja isolata.

Odlično formulisan sa sadržajem enzima za varenje, kao i prirodnim zaslađivačem Stevia. Organizmu obezbeđuje blokove aminokiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo.

Whey protein sa Steviom


JUTARNJE VEŽBE

Umesto da se potpuno odreknete vežbanja tokom praznika, vežbajte pre same zabave. Istraživanja pokazuju da se vožnjom sobnog bicikla u proseku gubi oko 190 kalorija. Posle treninga metabolizam se ubrzava i troši više masti iz organizma.


UMERENO POSLUŽIVANJE

Na proslavama u firmama i na slavljima kod prijatelja, obično bude i “švedski sto”. Umesto da pretrpate tanjir svim đakonijama, uzmite ono što vam se najviše jede u tom trenutnku. Takođe i položaj hrane na “švedskom stolu” može uticati na izbor hrane. Studija Univerziteta Kornel je pokazala da će 39 odsto ljudi posegnuti za voćem ukoliko se ono nalazi na prvom mestu na “švedskom stolu”.


“PAMETNA UŽINA”

Morate se pripremiti za glavni događaj, a evo i kako. Pre slave ili neke druge praznične trpeze pojedite  nešto lagano. Idealna “pametna” užina su pistaći jer, kako tvrdi studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Istočni Ilinois, otvaranje pistaća vam je podsetnik koliko ste ih  pojeli. U ovu svrhu može poslužiti i nar.


JEDNO SLAVLJE DNEVNO

Period od polovine decembra do polovine januara je praznična sezona. Za vreme praznika uživajte u hrani, ali se već sledeći dan vratite zdravoj ishrani, uključujući i lagane vežbe. Ukoliko ne vežbate jedan dan, to vam neće mnogo naškoditi, ali ako ne vežbate cele nedelje, sav vaš dotadašnji trud će pasti u vodu.

 

Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.