Kako da ostanete fit posle praznične trpeze?

Kako da ostanete fit posle praznične trpeze?

Neke statistike kažu da se tokom praznika čovek ugoji u proseku 4,5 kilograma. Pročitajte ova 4 saveta na koji način možete izbeći ili bar ublažiti posledice bogatih prazničnih trpeza.


100% Whey protein

100% Whey Protein

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani.

Odaberite jedan od 4 vrhunska okusa:

Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila

Brza dostava širom Srbije ☎ +381 64 429 1118

100% Whey Protein - poruči odmah


JUTARNJE VEŽBE

Umesto da se potpuno odreknete vežbanja tokom praznika, vežbajte pre same zabave. Istraživanja pokazuju da se vožnjom sobnog bicikla u proseku gubi oko 190 kalorija. Posle treninga metabolizam se ubrzava i troši više masti iz organizma.


UMERENO POSLUŽIVANJE

Na proslavama u firmama i na slavljima kod prijatelja, obično bude i “švedski sto”. Umesto da pretrpate tanjir svim đakonijama, uzmite ono što vam se najviše jede u tom trenutnku. Takođe i položaj hrane na “švedskom stolu” može uticati na izbor hrane. Studija Univerziteta Kornel je pokazala da će 39 odsto ljudi posegnuti za voćem ukoliko se ono nalazi na prvom mestu na “švedskom stolu”.


“PAMETNA UŽINA”

Morate se pripremiti za glavni događaj, a evo i kako. Pre slave ili neke druge praznične trpeze pojedite  nešto lagano. Idealna “pametna” užina su pistaći jer, kako tvrdi studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Istočni Ilinois, otvaranje pistaća vam je podsetnik koliko ste ih  pojeli. U ovu svrhu može poslužiti i nar.


JEDNO SLAVLJE DNEVNO

Period od polovine decembra do polovine januara je praznična sezona. Za vreme praznika uživajte u hrani, ali se već sledeći dan vratite zdravoj ishrani, uključujući i lagane vežbe. Ukoliko ne vežbate jedan dan, to vam neće mnogo naškoditi, ali ako ne vežbate cele nedelje, sav vaš dotadašnji trud će pasti u vodu.

 

Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.