Kako graditi mišiće u 2 koraka: Osnove

Početnicima na putu popravljanja telesne forme i izgradnje mišića, bez ikakve sumnje najveći problem predstavlja to što im svako govori posebne načine kako da ostvare svoje ciljeve. U suštini, trebalo bi se samo čvrsto držati jednostavnih koraka koji garantuju napredak, a koje za vas donosimo u nastavku.

Korak br. 1: Trenirati najmanje 3-4 puta sedmično

Odvajanje vremena za trening i planiranje dana, za ljude u obavezama je jedan od najproblematičnijih delova celog napretka. Stvari su proste, svake sedmice bi trebalo barem 3 do 4 puta žestoko trenirati u teretani, pa čak i više. Uz sve to, treba znati da postoji i granica, te da je svaki mišić idealno odmoriti 3 dana pre novog opterećenja istog, a sve zbog toga što je oporavak jako važan, i zbog toga što za vrijeme odmora mišići i rastu.

Korak br. 2: Fokusiranje na 5 do 7 dnevnih obroka

Ishrana nosi 2/3 uspeha u izgradnji mišića, pa se zbog toga preporučuje jesti 5 do 7 puta na dan. Naravno, svi ti obroci trebaju imati izbalansiran odnos ugljikohidrata, proteina i masti. Na ugljikohidrate bi trebalo otpadati 45 posto kompletnog unosa hrane, na proteine 35 posto, a na masti preostalih 20 posto.

 

Tags: trening, gym, ishrana, dijetetski suplement
Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.