Kinesis trening - promenite rutinu

Kinesis trening - promenite rutinu

Sprava kinesis je atipična u odnosu na sve druge fitnes rekvizite. Samu spravu čine pokretni kablovi sakriveni iza drvenih panela na zidu. Ti kablovi dozvoljavaju prirodan opseg pokreta i različite pravce u kojima možete pomerati telo i to sve uz konstantno održavanje otpora.

Kinesis trening unapređuje balans, podiže snagu tela, fleksibilnost i mišićnu koordinaciju, a na ovoj specifičnoj spravi možete raditi 550 različitih pokreta.


Seesential Pack Xplode Nutrition

 

Xplode Essential Pack čini osnovni paket svakog ozbiljnog vežbača. Iskoristite paketnu cenu za 3 vrhunska preparata za samo 3.199,00 Din.

Whey Powder 500 gr + BCAA 8:1:1 300 gr + Taurin 300 gr

Poruči odmah  Essential Pack


Kada radite na kinesis spravi vi kombinujete kardiovaskularni sa treningom otpora. Ovaj trening aktivira brojne mišićne grupe tako da se produktivnost povećava kako se trening bliži kraju. Kinesis dozvoljava puno praktičnih pokreta povlačenja i guranja koje možete kombinovati za bazičnim pokretima, poput iskoraka i čučnja.

S obzirom da ova fitnes sprava omogućuje opseg pokreta od 360 stepeni i stalnu mišićnu tenziju, vaša neuromišićna kontrola će biti na maksimumu što će imati ogroman efekat na vašu fitnes formu.


SPORTSKA SPECIFIČNOST

Kinesis treninzi su i odličan dodatak drugim sportovima jer oponašaju pokrete koji su zastupljeni u određenim sportovima. Na primer, ukoliko trebate da radite na jačanju zamaha u sportovima poput tenisa i golfa, kinesis sprava je idealna platforma za to. Takođe možete da radite pliometrijske treninge koji prema tvrdnjama stručnjaka pružaju prednost u sportovima koje trenirate.


REHABILITACIJA

Mnoge vežbe za rehabilitaciju tela mogu se raditi na kinesis spravi. Prema podacima Američkog koledža sa sportsku medicinu, tkivo koje se oporavlja ne sme biti izloženo stresu i vežbe za rehabilitaciju trebaju biti prilagođeni individualnim ciljevima svakog pacijenta. Upravo zbog toga veliki broj doktora i ortopeda preferira rad sa kinesis spravom u vidu umerene fizičke aktivnosti.

Uz sve to, ova jedinstvena sprava je veoma zdrava za naš muskularni sistem jer ne stvara dodatni stres već uz pomoć nje izvodimo prirodne pokrete koje inače radimo u svakodnevnom životu.


KRUŽNI TRENING

Kinesis pruža odličnu podlogu za kružni trening koga čini kombinacija vežbi i kratki period odmora između istih. Kružni trening može da se izvodi tako da pogađa samo jednu mišićnu grupu ali i da tokom njega radite opozitne mišićne grupe, poput bicepsa i tricepsa. Možete da radite i trening za celo telo, vežbajući gornji deo tela, jezgro i donji deo tela.

Prema tvrdnjama stručnjaka sa Univerziteta Viskonsin, kružni trening ima veliku ulogu u sticanju veće mišićne mase i bolje mišićne i kardiovaskularne izdržljivosti kao i potrošnji većeg broja kalorija.

Pogledajte video:

 

Tags: kinesis, kružni trening, fitness
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.