Kojim redosledom radite vežbe?

Kojim redosledom radite vežbe?

Mi želimo da vam pokažemo zašto bi vam bilo bolje i zašto biste trebali da se odlučite prvo na izvršavanje onih zahtevnijih i intenzivnijih vežbi, a nakon njih da pređete na one manje naporne. Kada kažemo „izazovne“ vežbe onda mislimo na one koje zahtevaju korišćenje zglobova i ulaganje mnogo više truda,  vežbe kao što su na primer čučnjevi, iskoraci, bench potisak ili zgibovi.

Nudimo vam tri dobra razloga zašto biste odmah na početku vežbanja završili sa onim izazovnijim vežbama:


BCAA + Glutamine

BCAA + GLUTAMINE 500 gr

Idealno rešenje za ljude koji žele da:

  • povećaju mišićnu masu i snagu bez povećanja masnog tkiva
  • pomaže u sagorevanju masti
  • povećava kondiciju, snagu i izdržljivost
  • ubrzava metabolizam
  • brži oporavak mižića

BCAA + GLUTAMINE 500 gr - Poruči odmah


IMATE VIŠE ENERGIJE

Na samom početku vežbanja nakon laganog zagrevanja, vaši mišići su najverovatnije popunjeni sa dovoljno glikogena (energija za vaše telo), vaši mišići su sveži i vaš kardiovaskularni kapacitet je najviši. Spremni ste za dizanje tegova i svu energiju možete iskoristiti na najvažnije vežbe sa kojima ćete postići najbolje rezultate. Počevši od laganih vežbi, kao što je podizanje za ramena i biceps pregib,  odnosno one koje ne zahtevaju neki veliki napor i nije najbolje iskorišćavanje energije.


BOLJE STE FOKUSIRANI

Tokom vežbanja fokus je jako bitan i to ne samo što će vam pomoći u dobijanju najboljih rezultata već ćete sprečiti moguće povrede. Dok dižete velike težine ili završavate izazovne i strukturalne vežbe, morate da budete vrlo fokusirani. Nakon napornog dana na poslu kada vam se razne stvari motaju po glavi jako je teško ostati fokusiran. Kada je iza vas naporan dan na poslu i kada ste pri kraju sa vežbama, postoji mogućnost da se uopšte ne možete fokusirati.


PRAVU PREDNOST IMATE NA POČETKU TRENINGA

Mnogo puta će se desiti da stignete u teretanu 20 minuta pred zatvaranje, ili jednostavno nemate vremena da odradite puni trening. Kada se odlučite da prvo završite zahtevnije vežbe, dobijate 80% prednosti u prvih 10-20 minuta vežbanja. Kasnije tokom vežbanja možete da se usresredite na pomoćne vežbe koje zahtevaju jedan zajednički pokret kao što je lateralno podizanje, pregib bučicama ili triceps potisak prema dole i to može da bude jako važno, ali ćete možda imati samo 20% od ukupne koristi.


Sa ovakvim pristupom upozorenje je da se morate zagrejati, kao prvo radite kardio vežbe sa manje intenziteta uz dinamično istezanje, kao drugo obavljajte set vežbi za zagrevanje koje ste izabrali.

Na primer, ako izvodite skup čučnjeva na početku vežbi trebalo bi da izvedete bar 1-2 seta zagrevanja uz maksimalan napor od 50% ili oko 70% onoga što možete da učinite sa 10 ponavljanja.

Ako je vaše telo spremno za pokret, tek onda možete da počnete da se forsirate. Stavljanje najtežih vežbi na početak liste vaših vežbi zvuči prilično jednostavno, ali ono je uistinu snažno i može da poboljša vaše vežbanje i ubrza vaš dolazak do cilja. U to nema nikakve sumnje, pokušajte.

 

Tags: Bench Press, potisak, čučnjevi, zgib
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.