Lakše ili teže vežbe - šta daje bolje rezultate?

Lakše ili teže vežbe - šta daje bolje rezultate?

Predstavljamo vam dva razloga da čak iako ste u top formi, usporite i počnete da radite lakše vežbe:

POSTAĆETE MASTER VEŽBI

Trebalo bi da terate sebe da date sve od sebe u teretani, ali ne izvan vaših granica.

Brzi proges ponekad dovodi do brzog, ali “aljkavog nereda”. Brzo ćete se umoriti tako da ćete otaljavati kroz vežbe kako znate i umete i nećete ispravno izvoditi vežbe, što je loše iz nekoliko razloga.

Neispravna forma izvođenja vežbi neće pogađati mišiće koje želite, a povećaćete i rizik od povreda ograničavajući opseg svojih pokreta.

A da li je pogađanje manje mišićnih vlakana zaista vaš cilj?

Recimo da izvodite spajdermen sklekove 40 sekundi, a odmarate se sekundu ili dve. Da li je zaista potrebno da radite 40 sekundi spjdermen sklekove ukoliko ne možete da ih uradite u pravilnoj formi? Ne, jer to onda zaista nema svrhe.

Bolje je da smanjite vreme trajanja vežbe ili da se kasnije ponovo vratite na tu vežbu.

Osim ovoga, napravićete snažan temelj. Uložite trud i vreme da postanete vešti u osnovnim pokretima vežbi i nećete biti umorni tako brzo kada napredujete ka sledećoj verziji vežbe.


Fitt Pack

Fitt Pack

Xplode Fitt paket za izgradnju kvalitetnog mišićnog tkiva, da sagorevate masti i smanjujete kilažu. Iskoristite paketnu cenu za 2 vrhunska preparata iz linije Xplode Nutrition za samo 5499 Din.

Whey sa Steviom 2 kg + BCAA 8:1:1 300 gr

Fitt Pack - poruči odmah


URADIĆETE VIŠE ZA MANJE VREMENA

Kada se radi o bildovanju mišića i sagorevanju masti, jedan faktor nadmašuje ostale: koliko ste rada uložili.

Jedan od najboljih način da uradite što više jeste da izaberete lakše vežbe.

Veoma je važno da radite bilo koju varijaciju vežbe koja će vam omogućiti da uradite pravilne pokrete i da celu seriju uradite istog intenziteta, od početka do kraja, a da se na kraju osećate kao da možete da uradite još nekoliko ponavljanja.

Ukoliko možete da uradite 7 dobrih ponavljanja lakše vežbe, sa dva ponavljanja u “rezervoaru”, to je sasvim ok. Počnite odavde.

Nakon 6 nedelja, napredujte do teže varijacije, a trebalo bi da budete u stanju da uradite 10 ponavljanja u savršenoj formi. Ako ne možete, onda ostanite na trenutno nivou, pa pokušajte ponovo za koju nedelju.

 

Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.