Led kod sportskih povreda - da ili ne?

Led kod sportskih povreda - da ili ne?

Sigurni smo da mnogi od vas otvaraju zamrzivač i vade kese sa ledom kako bi olakšali bolove i otoke koji su zadobijeni u teretani...

Sportske povrede su uobičajna stvar kod svih osoba koje se aktivno bave treningom. Teretana, kao najpopularniji vid treniranja, danas postaje mesto gde se najčešće povreda dešava, a te povrede su obično povrede zglobova i istezanje mišića.


Whey Powder 500 gr

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder


Povrede su obično propraćene oštrim bolovima i otocima, pa zbog toga mnogi od nas jure za ledom kako bi ublažili tegobe. Istraživanja su pokazala da 85% ljudi koji treniraju koriste led kako bi ublažili povrede, ali najnovija istraživanja sada pokazuju da led može doneti više problema nego koristi.

Naučnici su utvrdili da led usporova telo i da se imunološki usporava borbu protiv upala i bola, te da povrede mogu duže da traju i da budu bolne ako ih lečite ledenim oblogama.

Hladnoća leda umrtvljuje kožu i na taj način stvara osećaj lagodnosti, ali isto tako se i drugi procesi u telu usporavaju što dovodi do pogoršanja povrede i pojačanja bola, kada efekat leda oslabi.


ICE POWER


Zato doktori savetuju da izbegavate korišćenje leda i hladnih obloga, već da koristite medicinske kreme / sprejeve / obloge koje su namenjene za bolove i otoke, jer one imaju antiflamatorno dejstvo i jer su posebno napravljene sa ciljem da vam pomognu.

 

Tags: sportske povrede
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.