Mitovi o hrani koji su potpuna besmislica

Mitovi o hrani koji su potpuna besmislica

Svakodnevno se dešava da čujemo nekoliko mitova o ishrani koji jednostavno nisu istiniti.

Takvi mitovi nas nerviraju, jer čine da ljudi veruju u pogrešne stvari i da očekuju od hrane nešto što im ona ne može pružiti. Zato smo mi odlučili da vam otkrijemo istinu o ovim mitovima i da vam pokažemo o čemu je zapravo reč:


 

Neka od svojstava Taurina:

  • poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina
  • učestvuje u proteinskoj sintezi
  • sprečava kataboličke procese i ubrzava oporavak
  • neophodan je za rehidraciju ćelija, daje ćelijama veći volumen

Taurin - poruči odmah


Užine nisu dobre kada ste na dijeti

Dokazano je da više manjih obroka u toku dana ima bolji efekat na telo nego da se izgladnjujete pa da jedete samo 2 ili 3 obroka. Užine omogućavaju da vaše telo ima dodatnu energiju i da bude jače i zdravije, a ako jedete normalno i umereno, nikako se ne možete ugojiti od užina ako redovno trenirate i pratite plan i program vaše dijete.


Masti su nepotrebne i treba ih izbaciti

Ako ovo uradite, onda ćete ozbiljno narušiti balans u vašem telu. Da bi organizam bio zdrav potrebno je da imate izbalansiran unos masti, protiena i ugljenih hidrata. Velika većina misli da su masti najodgovrnije za gojenje i višak kilograma, ali zapravo to nije tako tačno.

Masti se mogu podeliti na dobre i loše i one dobre ne utiču toliko na kilažu. Takve dobre masti možete pronaći u namirnicama kao što su jaja, maslac, biljne masnoće, svinjska mast, kikiriki, meso. Međutim, ono što je još bitnije jeste da na kilažu i gojenje više utiču ugljeni hidrati nego masti.


Voda topi masti

Sigurno ste čuli kako pojedini "stručnjaci" za fitnes i ishranu govore kako treba da pijete što više vode kako biste otopili masti. Ovo nije tačno i voda nema nikakav uticaj na masti.

Voda postiče bolji rad bubrega i metabolizma i stvara osećaj sitosti, pa kada pijete vodu imaćete potrebu da manje jedete. To je jedini razlog zbog kojeg možete izgubiti kilograme, ako pijete dosta vode.

 

Tags: dijeta, voda, mast
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.