Najčešće greške na traci za trčanje

Najčešće greške na traci za trčanje

Traka za trčanje je najbolji izbor za džoging u zatvorenom prostoru: omiljena plejlista, trčanje i kao da ste u obližnjem parku.

Međutim, kao i za bilo koju drugu fizičku aktivnost, potrebno je da određenu formu postignete na ispravan način, pa ćete i sagoreti mnogo kalorija i isklesati telesnu figuru.

Ovo su neke od najuobičajenih grešaka koje pravimo na traci:


Whey protein sa Steviom

Whey protein sa Steviom

Whey protein sa Steviom kompanije Xplode Nutrition je blend protein, mix 3 vrste proteina i to whey proteina concentrata 80%, caseinata i soja isolata.

Odlično formulisan sa sadržajem enzima za varenje, kao i prirodnim zaslađivačem Stevia. Organizmu obezbeđuje blokove aminokiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo.

Whey protein sa Steviom


BEZ ZAGREVANJA

Zagrevanje tela pre treninga je neophodno, jer pomaže telu da se pripremi na adekvatan način, da ubrza naš puls i disanje, pripremajući mišiće na aktivnost koja sledi.

Dakle, ne zaboravite da odradite ustaljeno zagrevanje pre trčanja. Pre završetka treninga, možete da šetate sporo pet minuta kako biste pripremili telo na usporavanje i vraćanje u normalan ritam.


NEMATE PLAN

Morate da imate plan šta ćete prvo da uradite. Kada ćete da trčite, koliko dugo, koju formu želite da dostignete? Pre svega, treba da razvijete plan koliko puta nedeljno ćete da trčite na traci, a potom da ustalite rutinu vežbanja. Onda utanačite intervale između vežbanja, a potom morate i da se pridržavate plana i radite ga redovno i ispravno.


DRŽITE SE ZA RUČKE

Držanje za ručke će vam olakšati trčanje, ali time nećete učiniti uslugu svom telu. Na ovaj način podsvesno podcenjujete sposobnosti svog tela i olakšavate sebi trening. Smanjujete naprezanje trbušnih mišića i samim time produžavate sebi vreme do željenih i vidljivih rezultata.


TRČITE ISTIM TEMPOM

Na početku je važno da započnete polako, naročito ako niste navikli na fizičku aktivnost. Kada vam trenutni tempo postane toliko lagan da se uopšte ne znojite, vreme je da ga promenite.

Stručnjaci ističu da je na traci za trčanje najbolje menjati tempo. Nekoliko minuta trčite najbrže što možete, potom nekoliko minuta hodajte. Na ovaj način će i vaše telo i um ostati prisutni, a vežbanje će biti delotvornije.


SKAČETE SA TRAKE KOJA JE U POKRETU

Ma koliko da ste spretni i brzi, skakanjem sa trake koja je u pokretu povećavate šanse da se povredite. Moguće je da ćete istegnuti zglob, nezgodno pasti i povrediti se. Uz to, ako se povredite, moraćete da pauzirate neko vreme sa vežbanjem, što nikako ne želite.


TRAKA JE POTPUNO VODORAVNA

Povremeno povećavajte i smanjujte nagib kako bi vam traka što više ličila na prirodnu stazu na otvorenom.


PREVIŠE SE NAGINJETE NAPRED

Ovakav položaj sprečava pravilno savijanje kolena i ometa ritam trčanja. Neka vam ramena budu iznad kukova dok trčite, jer se na taj način najbolje štitite od povreda.

 

Tags: traka za trčanje
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.