NAJBOLJE FAST FOOD OPCIJE U NEDOSTATKU VREMENA

Sigurno ste se mnogo puta našli u situaciji da nemate dovoljno vremena da sebi pripremite obroke unapred, a ne zelite da prekršite dijetu i usput kupite nešto iz pekare... Ovo su neka od resenja kako da u žurbi pokupite nešto kvalitetno i smirite glad.

FAST FOOD

Da, dobro ste pročitali – FAST FOOD. Koliko god vas sam naziv ovog tipa restorana plaši, u Srbiji, srećom, mnogo je kvalitetnog roštilja na meniju. Uvek možete naručiti belo meso, bilo ono obično ili dimljeno, pileći batak, pa zašto da ne i juneće ćevape ili belu vešalicu? Svo ovo meso negde se razlikuje u svojoj nutritivnoj vrednosti i procentu masti, ali ukoliko izbegnete lepinju, ili je bar pola ostavite, zasigurno ćete sebi obezbediti kvalitetnu dozu proteina. Izbegavajte poh, izbegavajte kobasice, kačkavalje, mešano meso koje se koriste u pljeskavicama, dodajte salatu poput kupusa, krastavca, paradajza i zasigurno nećete pogrešiti.

PEKARA

Uleteli ste u pekaru, jer baš ništa drugo ne postoji u blizini...šta dalje? Pekare uglavnom nude jogurt, koji većina naših ljudi uredno doručkuje uz burek, ali vi zaobiđite taj detalj i pokušajte da se zasitite flašicom i unesete protein iz ovog široko rasprostranjenog mlečnog proizvoda. Jogurt ima i mnoga korisna probiotska dejstva koja će potpomoći varenju, a ukoliko izaberete neki jogurt sa recimo nižim procentom mlečne masti, zaobići ćete i bespotrebne kalorije. Poneke pekare nude i proizvode od celog zrna i bez kvasca, pa ni to ne bi bio tako loš izbor u napadu gladi.

SUPERMARKET

Vaš obližnji super market može imati gotova jela u ponudi, tako da uvek možete uleteti u isti i kupiti neku roštiljski spremljenu rečnu ribu ili piletinu sa povrćem ili pirinčem. Ukoliko to nije slučaj i gotovih jela nema, vi potrčite do frižidera i kupite sebi neki mladi sir poput „President“ mladog sira, rikote ili Ella sira, salamu od pilećih prsa koja može da vam uskoči u pomoć u tom trenutku umesto kuvane piletine i recimo „Tonus“ hleb.

TRAFIKA

Pa, i ovde se može pronaći nešto, verovali ili ne. Ne morate kupiti čips ili najnoviju čokoladicu na tržištu, ali svaka trafika sigurno je snabdevena dobrim starim orašastim plodovima. Kesica kikirikija ili badema odlično će vam poslužiti i unećete kvalitetne omega masti u svoj gladni stomak. Ali, kako ne biste dolazili u ovako nezgodnu situaciju, ukoliko već nemate vremena da pripremite sebi obroke unapred, u vašoj torbi uvek ima mesta za šejker sa pripremljenom dozom vašeg omiljenog proteinskog napitka.

PRIJATNO!

 

Tags: fast food
Copyright © 2023, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.