Oslobodite svoje trbušnjake

Oslobodite svoje trbušnjake | Xplode Nutrition

Trudite se oko tih pločica kao da vam život zavisi od njih, a zapravo, naučno je dokazano da je to tačno. Na nedavno završenom seminaru o gojaznosti, predstavljena je studija koja pokazuje da obim struka preciznije ukazuje na rizike od oboljenja koja su uslovljena težinom i indeksom telesne mase (ITM). Kardiolog Artur Agatston (autor ”South Beach”dijete) kaže: ”Salo na stomaku je drugačije i opasnije od sala na bilo kom drugom delu tela. Za razliku od masnoće pod kožom, stomačno salo koje se lepi za unutrašnje organe, utiče na porast C- reaktivnog proteina i drugih markera koji dovode do srčanih oboljenja.“

Da li smo počeli da vas ubeđujemo? Dobro. Verujemo da ćete za početak pokušati da se uzdržite od čipsa, pomfrita i drugih grickalica. Upamtite: ako je procenat masnoće u vašem telu previsok, ne vredi da vežbate trbušnjake – naprosto se neće videti.Kod većine muškaraca, više od 10% telesne masnoće sakriva trbušne mišiće.


Whey Powder

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder - poruči odmah


U OKVIRU TRENINGA ZA STOMAČNE MIŠIĆE RADITE DVA TIPA VEŽBI

Pojedine vežbe za trbušnjake bazirane su na pokretu. Druge počivaju na ravnoteži, primoravajući vaše stomačne mišiće na jače kontrakcije kako biste održali stabilnost čitavog tela. ”Muškarci imaju problema ili sa stabilnošću ili sa pokretom“, tvrde stručnjaci. Stoga, uključite oba tipa vežbi u vaš trening jer ćete tako u potpunosti aktivirati vaše trbušnjake. Na primer, pokušajte da radite naizmenično sledeće dve  vežbe na švajcarskoj lopti

  • a) kleknite ispred lopte i oslonite se na nju podlakticama. Sa fiksiranim kolenima i stopalima, gurajte loptu ispred sebe tako da kukovi, torzo i ruke idu napred. Gurajte loptu što dalje možete a da pri tom ne iskrivite leđa, a zatim se vratite u početni položaj.
  • b) trbušnjaci na švajcarskoj lopti
IZVUCITE MAKSIMUM IZ KARDIO TRENINGA

Jedan od načina da skinete salo sa stomaka jeste da promenite uobičajenu rutinu kardio treninga, odnosno da od samog početka trenirate punim intenzitetom. U okviru nedavno sprovedenog istraživanja, osam muškaraca trčalo je 30 minuta u dva različita dana. Prilikom prvog treninga, trčali su u relativno visokom tempu 15 minuta – 80 procenata maksimalne brzine otkucaja srca – zatim su usporili na 60 posto poslednjih 15 minuta. Na drugom treningu trčali su sporije u prvom delu.Ustanovljeno je da su trošili 5  do 10 procenata više masnoće kada su trčali brže na početku treninga. “Pri tom se radilo o tridesetominutnom treningu. Kada bi se to primenilo na duži trening koji se praktikuje tri do pet puta nedeljno, rezultati bi bili znatno bolji”, tvrde autori studije.

Da biste sagoreli masnoće, vaše telo prvo mora da razbije masno tkivo na molekule masnoće. Pomenuta studija pokazala je da se to efikasnije sprovodi prilikom treninga visokog intenziteta. U sledećoj fazi molekuli masnoće odlaze u ćelije gde se vrši sagorevanje, što je proces koji može da se odvija i pri manjem intenzitetu treninga. Najbolji deo: činiće vam se da se oslobađate sala lakše nego ikada. Bez obzira na raspored intenziteta treninga, zamor organizma uvek se oseća u kasnijoj fazi.

UNOSITE DOVOLJNO TEČNOSTI

Ovo je jednostavan zadatak, ali voda koju popijete će pospešiti sagorevanje masnih naslaga i stimulisati i rast mišića.Vaše telo će samo uraditi posao, samo obezbedite tečnost.

PRESKOČITE BONUS VEŽBE ZA TRBUŠNJAKE

U želji da postignemo savršen izgled, skloni smo nestrpljenju. Možda ćete pasti u iskušenje da vežbate stomačne mišiće svakodnevno. Nemojte to činiti.Višak treninga može da proizvede bezmalo suprotan efekat. Nema potrebe da preterujete sa vežbama za trbušnjake – oni se ne razlikuju od ostalih mišića.

Ako konstantno forsirate trbušnjake, oni će postati elastičniji. Drugim rečima, delovaće opuštenije.Umesto toga dodajte opterećenje, da vežbe koje izvodite učinite težim. Na primer, držite lagani teg u rukama dok radite ruski okret ili trbušnjake na švajcarskoj lopti. Zatim, pustite vaše mišiće da se odmore.

VEŽBAJTE CELO TELO

Izolovani pokreti, poput vežbi za stomačne mišiće, delovaće sjajno na vaše mišiće, ali vam neće mnogo pomoći u sagorevanju masti. Bolje je da odjednom trenirate nekoliko mišićnih grupa. Na taj način trošite više kalorija i oslobađate više hormona koji utiču na rast mišića.

Pokušajte sa kombinovanim pokretima. Na primer: na spravi sa kablovima, uzmite po jedan kabl u svaku ruku. Ispružite ruke ispred sebe.Zatim, zakoračite unazad jednom nogom, savijte se u kolenima i ruke pomerite u stranu. Stanite kada kolenom gotovo dotaknete pod. Gornji deo tela je u obliku slova T. Vratite se u početni položaj. Napravite pauzu,  a zatim ponovite pokret sa drugom nogom u iskoraku.

ODLEPITE SE OD PODA

Radite na definiciji donjeg dela rectus abdominisa (tzv. pločice) izvodeći obrnute trbušnjake na švajcarskoj lopti, ali umesto da vežbu radite na podu, popnite se na benč. To će vam omogućiti širi dijapazon pokreta.

Lezite na leđa na benč sa švajcarskom loptom stegnutom između peta i listova. Sa uvučenim stomačnim mišićima, odvojte karlicu od benča i, vodeći računa da menjate ugao kolena, dižite kolena prema grudima. Polako spuštajte loptu. Kada leđa počnu da se krive prilikom spuštanja, to je znak za kraj pokreta. Napravite pauzu nekoliko sekundi u ovom položaju. Završite seriju. Pokušajte da uradite 5 serija od 15 do 20 ponavljanja.

IDITE DUBOKO

Stomačni mišići su višeslojni, međutim većina muškaraca koncentriše se na površinski sloj radeći jednostavne trbušnjake. Jednostavno morate da uključite sve grupe mišića koji se nalaze u trbušnom zidu, a ima ih mnogo.

 

Tags: trbušnjaci, trbušni mišići
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.