Ostvarite proporcije

Ostvarite proporcije - Xplode Nutrition
PROBLEM

Sportista ste u duši i svakodnevno vežbate, ali je dosadašnjim programom treninga preterano razvio prednji deo ramenih mišića što je narušilo proporcije i izgled ramenog dela pošto je zadnji deo ramena ostao mali.

Osim toga, verovatno imate i nedovoljno razvijen zadnji deo bedrenih mišića u odnosu na veliki četvoroglavi mišić.

PROGRAM TRENINGA

Nakon što završite svoje uobičajene vežbe dodajte i ovaj trening od 25 minuta koji počinje 5-minutnim zagrevanjem (lagano trčanje) i nastavlja 10-minutnim intenzivnim dizanjem tegova po sistemu superserija.
Trening završava 5-minutnim izvo∂enjem vežbi za trbušne mišiće i 5-minutnim brzim trčanjem.

Na ovaj način povećaćete snagu i masu mišića i što je najvažnije, otklonićete disproporcije izme∂u mišićnih grupa. A to nije važno samo zbog estetike već i zbog manje mogućnosti povre∂ivanja. Mala napomena: Ukoliko se osećate umorno nakon prvog treniga, preskočite ovaj dodatni kako bi izbegli pretreniranost.

VEŽBE

Programu treninga dodajte vežbu veslanje u pretklonu. Naime, zbog suviše velikog broja serija potiska s grudi i dizanja iznad glave preterano se razvijaju prednji rameni mišići. Veslanjem u pretklonu razvija se zadnji deo ramenih mišića i ostvaruje proporcija u ramenom zglobu.

Čučnjevima i potiskom nogama pretežno se razvija prednji deo bedrenih mišića i zato počnite da izvodite vežbu mrtvo dizanje.


100% Whey protein

100% Whey Protein

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani.

Iskoristite akcijsku cenu za 4 kg 100% Whey proteina od samo 5.999,00 rsd i odaberite jedan od 4 vrhunska okusa:

Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila

Brza dostava širom Srbije ☎ +381 64 429 1118

100% Whey Protein - poruči odmah


VESLANJE U PRETKLONU

U početnom položaju stopala treba da vam budu u širini kukova, a kolena blago savijena. Savijajte trup naniže sve dok ne bude paralelno sa podom pri čemu kičma sve vreme mora da bude potpuno ravna! Bučice uhvatite tako da vam palčevi budu okrenuti jedan prema drugom. Zatim bučice podignite u visinu ramena i istovremeno zategnite gornje le∂ne mišiće. Zadržite bučice za trenutak u tom položaju i zatim ih polako spustite u donji položaj.

MRTVO DIZANJE

U početnom položaju stojite uspravno i nathvatom držite šipku (palčevi su vam okrenuti prema telu, a kolena blago savijena). Polako spuštate šipku niz butine sve dok vam trup ne bude paralelno sa podom. Prilikom savijanja trupa kičma sve vreme mora da bude potpuno ravna, a bokove potiskujte unazad. Ugao pod kojim je savijeno koleno ne sme da se menja. Zaustavite se za trenutak u donjem položaju a potom se vratite u početni položaj potiskujući kukove napred i podižući grudni koš.

 

Tags: fitness, mrtvo dizanje, veslanje, veslanje u pretklonu
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.