Pijete li previše kafe?

Pijete li previše kafe?

Iako kafa ima dosta zdavstvenih benefita, ona može biti štetna ako se konzumira u prevelikim količinama...

Istraživanja su pokazala da je posle vode, kafa najpopularnije piće kod ljudi. Gotovo svi popiju jednu šoljicu kafe čim otvore oči, a neki kafu konzumiraju i nekoliko puta u toku dana. Iako nas kafa drži budnim i daje nam energriju, ona može biti štetna ako je pijemo u većim količinama.

Nutricionisti kažu da su 3 kafe na dan maksimum koji bi trebalo da uzimate i da vam sve preko toga može škoditi. Postoje simptomi koji vam mogu ukazati na to da li pijete mnogo kafe, pa smo zato odlučili da vam ih otkrijemo.

Ako imate neki od ovih simptoma, postepeno smanjujte unos kafe, pa se čak potrudite i da nekoliko dana budete bez nje.


BCAA + Glutamine

BCAA + GLUTAMINE 500 gr

Idealno rešenje za ljude koji žele da:

  • povećaju mišićnu masu i snagu bez povećanja masnog tkiva
  • pomaže u sagorevanju masti
  • povećava kondiciju, snagu i izdržljivost
  • ubrzava metabolizam
  • brži oporavak mižića

BCAA + GLUTAMINE 500 gr - Poruči odmah


1. Problemi sa stomakom

Kafa ima blago laksativno dejstvo, pa ako primetite da imate problem sa stomakom, da imate retku stolicu i da često idete u toalet, onda vam savetujemo da smanjite unos kafe.


2.Insomnija

Pošto utiče na spavanje, nije čudno što osobe koje piju mnogo kafe imaju problema sa spavanjem, naročito u večernjim satima. Zato kafu pijte smo ujutru i smanjite dozu.


3. Anksioznost

Kofein stvara osećaj aktivnosti i blokira adenosin koji čini da budemo umorni. Međutim, preveliko blokiranje adenosina može dovesti do stvaranje nervoze i anksioznosti.


4. Ubrzan rad srca

Oni koji piju velike količine kafe, često imaju problema sa srčanim radom koji je jak i ubrzan. Razlog toga jesu prevelike količine kofeina u organizmu, pa zato morate smanjiti količinu kafe koju pijete, ako želite da izbegnete probleme.

 

Tags: kafa
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.