Početničke greške treniranja

Početničke greške treniranja

Ovde ćemo da navedemo neke od njih, ako ste početnik, pokušajte da ih izbegnete. Ubrzaćete svoj napredak, sprečiti evenutalne povrede i moguće frustracije neuspehom.


ŠTO VIŠE VREMENA U TERATANI, TO BOLJE

Nećete postići bolje rezultate ukoliko trenirate non-stop. Izgradnja mišića je dugotrajan proces i potrebno je vreme za to. Vašem telu je neophodan odmor, san, ispravna ishrana, osmišljeni trenizi, a ne stalno i prekomerno vežbanje koje će vas dovesti do pretreniranosti, gubitka snage i do eventualne povrede. U ovom slučaju više nije bolje. Isto važi i za kilaže. Trenirajte od 3 do 5 puta u nedeljno.


SUPLEMENTI SU KLJUČ USPEHA

Suplementi neće zameniti vaših 5-7 dnevnih obroka, a neće ni zameniti trening ili uradiiti kardio za vas, pa i tako ne mogu biti ključ uspeha u vašem bodibilding pohodu. To su DODACI ISHRANI i upravo kao takve ih shvatajte. Oni imaju svoju ulogu u sportu, ali sami suplementi nisu recept za uspeh.


Creattack - Poruči odmah

Želite brz i jak mišića i mišićne snage, punoću i čvrstoću mišića? Za vas smo pripremili nešto posebno - CREATTACK !!!

Brz, jak rast mišića i mišićne snage, za ozbiljne bodibildere koji žele ekstremne rezultate. Kreatin za profesionalce je anabolički ojačan sa tri vrste kreatina kako bi obezbedio bodibilderima maksimalno povećanje veličine i snage mišića.

Xplode Creattack predstavlja klinički dokazani anabolički kreatinski preparat koji je stvoren na naučnoj bazi kako bi omogućio bodibilderima da razviju eksplozivne mišiće i snagu.

Creattack - Poruči odmah


ZANEMARIVANJE ISHRANE

Gotovo da je neverovatno kako mnogi zaborave na ishranu. U pitanju je pogrešan izbor namirnica i pića, kao i količina ishrane. Ako gradite mišićnu masu morate da unesete više kalorija nego što potrošite (kalorijski suficit) ili ako želite da smršate morate uneti ili potrošiti više kalorija nego što unesete (kalorijski deficit). Držite se piletine, ribe, sira, riže, testenine, voća, povrća, orašatih plodova i puno, puno, puno vode tokom dana.


VIŠE PONAVLJANJA SA MANJIM TEŽINAMA ĆE VAS IZDEFINISATI

Bez obzira koliko ponavljanja uradite, sve dok ne izgubite masti koje okružuju vaše mišiće, nećete imati „ripped“ izgled. Sređena i zdrava ishrana, kardio aktivnosti sa pratećim treningom sa težinama su jedini način za to. Sve ostalo što ste čuli, možete da zaboravite.


KAKO DA RAZVIJETE RUKE I GRUDI?

Svi žele razvijene ruke i grudi. U tome nema ništa loše, ali morate da trenirate i ostale mišićne grupe, uključujući i noge koje su pola tela. Netreniranjem ostalih mišićnih grupa dovodite do narušavanja proprocija vašeg tela, povećanja mogućnosti ozbiljnih povreda i slično.


IZBEGAVANJE SLOŽENIH VEŽBI U TRENINGU

Mašine i izolacione vežbe su OK, ali ne zaboravite na složene tj. osnovne vežbe: čučanj, mrtvo dizanje, propadanja, potiske i veslanja.

 

Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.