Pojas za teretanu

Pojas za teretanu

Verovatno ste primetili dizače tegova kako pre svojih nastupa vežu pojaseve oko struka i pitali se da li je vredno uložiti novac u ovaj rekvizit za treninge u teretani.

Naime, kada se pojasevi za teretanu koriste pravilno mogu biti sjajna potpora vašem treningu i pre svega zaštititi vaša leđa prilikom dizanja opterećenja. Ali pre nego što se odlučite za kupovinu ove fitnes opreme, evo nekoliko saveta za vas.


Pro Pack

 

Pro Pack

Xplode Pro paket namenjen je profesionalnim vežbačima. Iskoristite paketnu cenu za 4 vrhunska preparata iz linije Xplode Nutrition za samo 9999 Din.

100% Whey 2 kg   +   Casein 2 kg   +   BCAA 8:1:1 300 gr   +   Creatin creapure 500 gr

Pro Pack - poruči odmah


KADA I ZAŠTO DA IH KORISTITE?

Bilo bi poželjno da pojaseve koristite svaki put kad podižete težine koje su veće od 75 procenata vašeg maksimuma u jednom ponavljanju. Noseći ovaj rekvizit moćićete na bolji način da poduprete trbušne mišiće. Ovo intenziviranje mišića obezbediće veću podršku donjem delu leđa, pa će kičmeni stub biti u neutralnom položaju što je jedna od najvažnijih stvari za pravilno izvođenje pokreta sa velikim težinama.


KAKO SE KORISTE?

Svežite pojas oko vašeg struka tako što ćete prvo uvući stomak, odrediti koliko ćete stegnuti isti, a nakon toga pustite vazduh. Pojas nosite tokom čitavog izvođenja vežbe, zatim ga skinite do sledećeg ponavljanja. Preporučuje se da koristite kožne pojaseve umesto onih sintetičkih materijala poput najlona.

Iako su malo skuplji kožni pojasevi su puno efikasniji i pružaju veću zaštitu.


TIPOVI POJASEVA

Postoje dva tipa pojaseva za teretanu; oni za treninge u teretani i oni namenjeni profesionalnim dizačima tegova. Među olimpijskim dizačima tegova popularni su modeli koji su uži na krajevima, pa omoguću veću mobilnost prilikom podizanja velikih opterećenja.

Drugi model koji se češće koristi možete prepoznati po tome što je malo širi i ima debljinu od oko 8 cantimetara. Upravo se ovaj model preporučuje prosečnim vežbačima koji ne praktikuju dizanje velikih težina na svakom treningu.

 

Tags: pojas za teretanu
Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.