Povećajte svoje široke leđne mišiće

Povećajte svoje široke leđne mišiće - Xplode Nutrition

Ako želite da podižete velike težine, prevashodno ćete morati da naučite vežbe koje od vas zahtevaju određenu snagu pri vučenju. A ako želite veća leđa, onda ćete morati da naučite da se kod tih vežbi ne oslanjate na snagu ruku, već na snagu širokih leđnih mišića ili latisimus dorsa.

Jedini način da ovo uradite je da “napadnete” vaša leđa na treningu i da radite više, duže i jače. Ukoliko niste spremni na težak rad, koji uključuje izolaciju vaših leđnih mišića i ako ne budete radili svaki pokret kontrolisano i do kraja, vaša leđa će zaostajati za ostalim delovima tela.

Realno gledano, nemoguće je izlovati široke leđne mišiće i mišiće gornjeg dela leđa. Razlog tome leži u kompleksnom rasporedu mišićnih vlakana, koja se kreću u nekoliko smerova. Upravo zbog toga ćete morati da rastavite svaku vežbu na delove i da je radite pod uglovima koji najviše odgovaraju vašoj konstituciji. Možda ćete čak morati i da smanjite vaša standardna opterećenja sa kojim radite kako biste osetili pun opseg pokreta.

Kod treniga za leđa pozicije laktova su ključne. Ukoliko dopustite da vam laktovi pobegnu na stranu, više ćete aktivirati gornje leđne mišiće i trapezoid. Ukoliko spustite laktove uz telo, primetićete kako vam rade i široki leđni mišići. Vežbe koje čemo vam navesti u treninzima ispod će pogoditi vaša leđa iz svakog mogućeg ugla i izolovaće latisimuse koliko god je to moguće i vašem telu dati željeni V oblik.


Hyper Mass Pack

Hyper Mass Pack

Xplode Hyper Mass paket za bolju mišićnu masu i snagu. Iskoristite paketnu cenu za 3 vrhunska preparata iz linije Xplode Nutrition za samo 3999 Din.

 

CREAMASS 2kg + TAURINE 300gr + CREATTACK 500g

Hyper Mass Pack - poruči odmah


TRENINZI

Isprobajte ova dva treninga u naredne četiri nedelje kako biste dobili i na snazi i na veličini.

TRENING 1

Veslanje na sajli; Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

Zgib (ako nemate dovoljno snage za zgibove, ovu vežbu zamenite sa vučenjem na lat spravi); Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

Jednoručno veslanje na sajli; Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

Potisak na latu sa ispravljenim rukama; Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 90 sekudni


TRENING 2

Potisak na latu sa ispravljenim rukama; Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 90 sekudni

Zgib; Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 2 minuta

Veslanje na sajli (širok hvat); Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 90 sekundi

Jednoručno veslanje na sajli; Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

 

Tags: veslanje na sajli, jednoručno veslanje na sajli, zgib, potisak na latu
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.