Schwarzenegger: Današnje sprave su neverovatne, kamo sreće da su postojale pre

Za nekoga ko je imao brojne operativne zahvate, velike povrede i ko pre svega ima 71 godinu života, sama činjenica da i dalje vežba i ima izvrsnu telesnu formu, dovoljno je impresivna.

Arnold Schwarzenegger kao nekada najbolji bodybuilder sveta, čak i u osmoj deceniji života žestoko trenira, međutim, kako u stvarnom životu ipak nije Terminator i kako je i njegovo telo ostarilo i doživelo promene, njegovi treninzi se značajno razlikuju od onih kakve je imao ranije.

Najveća razlika je to što sada većinski dio treninga odrađuje na spravama, od kojih mnoge uopšte nisu postojale u njegovo vreme i koje pružaju mogućnost izvrsne izolacije ciljanih mišićnih partija.

"Sprave kakve postoje danas su neverovatne, kamo sreće da su postojale pre. Osobe poput mene, koje su operisale rame, kuk i koljeno, mogu pronaći vežbe koje mogu raditi uprkos povredama. Osim vežbi nogu više ne mogu raditi ni letenje s bučicama, ali mogu pronaći spravu na kojoj radim istu stvar, ali da ne osećam bol", kazao je Schwarzenegger.

Početkom godine je po drugi put u životu imao operaciju srca, te se odlično oporavio. Ono što kao vid svoje fizičke aktivnosti upražnjava mnogo više nego prije, jeste vožnja bicikla.

"Ne mogu više raditi čučnjeve i slične teške vježbe za noge. Imam problema s koljenima, a moram ih paziti jer želim skijati. Kad putujem i kad idem u prodavnicu koristim bicikl. To je zapravo moja vežba nogu. Osim toga kada vozim biciklo vidim grad sasvim drugim očima", pojasnio je veliki Arnold.

 

Sportisti: Arnold Schwartzenegger
Copyright © 2023, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.