Snažna pojava

Snažna pojava

Bez obzira koliko snažno trenirate, kada je reč o rukama ključna stvar je selekcija. Veliki broj vežbača nije dovoljno svestan važnosti pravilnog izbora vežbi kada je reč o treningu za ruke.

Ovih 6 pokreta će snažno pogoditi vaše ruke i podići vaš trening na viši nivo.


Seesential Pack Xplode Nutrition

 

Xplode Essential Pack čini osnovni paket svakog ozbiljnog vežbača. Iskoristite paketnu cenu za 3 vrhunska preparata za samo 3.199,00 Din.

Whey Powder 500 gr + BCAA 8:1:1 300 gr + Taurin 300 gr

Poruči odmah  Essential Pack


TRICEPS PROPADANJE

Triceps propadanje na benč klupi ili stolici je jedna od najboljih vežbi za izgradnju mišića zadnjeg dela ruke. Psiholog za vežbanje Per Teš je u svojoj knjizi “Targeted Bodybuilding” pokazao slike magnetne rezonance tokom izvođenja ove vežbe na kojima se jasno vidi kako rade sva tri dela triceps mišića. Zbog toga je veoma popularna među bodibilderima.


ZGIBOVI

Mnogi ljudi zgibove svrstavaju u vežbu za leđa, što je i tačno s obzirom da snažno aktiviraju leđne mišiće. Međutim kod samog pokreta podizanja dolazi do savijanja bicepsa i njegove kontrakcije. Brojni vežbači su ostvarili rast bicepsa tako što su na neko vreme odustali od vežbi sa bučicama i radili na jačanju ruku isključivo radeći zgibove. Samo podizanje sopstvene težine je izazov sam po sebi, a ako ste dovoljno snažni zgibove radite sa opterećenjem.


POTISAK SA ČELA

Ova klasična vežba sa šipkom je među najpopularnijim među vežbačima. Mnogi bodibilderi, uključujući i Ronija Kolemana ovu vežbu izvode sa umerenim težinama. Akcenat treba biti na ekstenziji samog mišića a ne na težinama.


BICEPS PREGIB NA KOSOJ KLUPI

Ova vežba sa proširenim opsegom pokreta je idealna za vežbače koji imaju problema da ojačaju ruke. Takođe spada u izolacione vežbe, pa su svi mišići ruku veoma angažovani i pod velikim pritiskom jer dolazi do punog istezanja.


TRICEPS EKSTENZIJA SAJLOM IZNAD GLAVE

Zahvaljujući ovoj vežbi neće previše opteretiti svoje laktove. Neki vežbači imaju utisak da ne mogu postići pun efekat radeći ekstenziju sa bučicama. Triceps ekstenzija na sajlama obezbeđuje kontinuiranu tenziju mišića čak i u završnoj fazi vežbe.


ČEKIĆ PREGIB

Čekić pregib je vrlo efikasna vežba ukoliko želite da radite na brahialisu, mišiću koji koji je veoma važan i koji se nalazi ispod bicepsa. To u praksi znači da što više budete vežbali brahialis to ćete i brže oblikovati sam biceps. Pravi recept za velike ruke.

 

Tags: biceps, biceps pregib, čekić pregib, triceps propadanje
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.