Sporo podizanje tegova je ključ nabijanja mase

Sporo podizanje tegova je ključ nabijanja mase

Mnogi muškarci misle da će povećati mišićnu masu ako teg podignu što više puta, ali ne shvataju da tu prave grešku...

Da biste povećali mišićnu masu, morate shvatiti kako mišići funkcionišu. Svaki mišić u vašem telu sastoji se od mšićnih vlakana, koji zbog velikog napora pucaju. Kada se mišićna vlakna pocepaju, telo koristi proteine i pokušava da ih zaleči i samim tim ojača. Na ovaj način, svakim pucanjem, vaša mišićna vlakna postaju jača, a samim tim i veća, što dovodi do povećanja mišićne mase.


Whey protein 2kg + BCAA Glutemine 500gr

VOLUME PACK
Xplode Volume paket za povećanje volumena mišića.

100 % Whey protein 2 kg  +  BCAA Glutamine 500 gr

100% Whey protein iz surutke spada u proteine sa vrlo visokom biološkom vrednošću, a to znači da se brzo apsorbuje. Zato, za razliku od sporije apsorbujućih proteina, iz mleka i jaja, on treba da se uzima u manjoj količini, u kraćem periodu pre i posle treninga, a u kombinaciji sa proteinima iz mleka ili jaja može da pokrije potrebe za proteinima tokom celog dana.

BCAA + GLUTAMINE je idealno rešenje za ljude koji žele da povećaju mišićnu masu i snagu bez povećanja masnog tkiva. Ovaj preparat pomaže u sagorevanju masti, povećava kondiciju, snagu i izdržljivost, pomaže rastu čiste mišićne mase i ubrzava metabolizam.

PORUČI


Ako pretpostavimo da se pravilno hranite i da unosite potreban broj proteina, onda je jedina sledeća stvar na koju se morate fokusirati trening.  Za povećane mišićne mase se preporučuje rad sa velikim težinama, kako bi se mišići što više opteretili, jer se na taj način stimuliše njihov rast.

Međutim, postoji jedna greška koju svi muškarci prave, a to je brzo podizanje i spuštanje tegova.

Mnogi smatraju da broj ponavljanja igra veliku ulogu u povećanju mišićne mase, ali zapravo, jedino bitno je koliko vi stimulišete mišić. Ako teg podižete i spuštate brzo, onda će stimulacija biti mala. Potrebno je da teg podižete i spuštate vrlo sporim tempom, jer ćete na taj način maksimalno opteretiti vaša mišićna vlakna.

Rezultati će vam biti mnogo bolji ako teg podignete sporim tempom 3 puta, nego da ga brzinski podignete 6 puta. Ako budete ovo promenili u vašoj trening rutini, videćete da će vam rezultati biti bolji.

 

Tags: masa, nabacivanje mase, mišićna masa
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.