Spremni ste za transformaciju?

Spremni ste za transformaciju?

Kako pravilno i najbrže transformisati svoje telo ako već idete u teretanu. Otkrivamo vam pet stvari koje bi trebalo da znate o izgradnji mišića.


100% Whey protein

100% Whey Protein

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani.

Odaberite jedan od 4 vrhunska okusa:

Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila

Brza dostava širom Srbije ☎ +381 64 429 1118

100% Whey Protein - poruči odmah


TRENIRAJTE PAMETNIJE

Postoje dva tipa mišićnog rasta (hipertrofija) o kojima treba da mislite: sarkoplazma, koja povećava volumen sarkoplazmičnih tečnosti u mišićnim ćelijama i miofibrilni rast koji podrazumeva uvećanje obima mišića povećanjem kontraktilnih proteina.

Treneri preporuču kombinovanje oba načina rasta mišića uz program koji kombinuje i velike težine i manji broj ponavljanja, kao i na princip manjih težina i većeg broja ponavljanja. To će vam obezbediti masu i snagu tela.


JEDITE VIŠE

Mišići reaguju na kalorije. Ukoliko želite da nabacite više mišića, potrebno je da unosite više hrane. To naravno ne znači konzumiranje bilo kakvih kalorija, već pre svega visoko proteinskih namirnica tokom čitavog dana. Nema potrebe da merite količinu kalorija, osim ukoliko niste profesionalni model ili bodibilder.

Staro pravilo glasi; jedite tri puna obroka, a uz to možete dodati i užinu. Svaki od tih obroka treba da sadrži:

  • 2 porcije proteina (veličine dlana)
  • 2 porcije povrća (veličine pesnice)
  • 2 porcije zdravih ugljenih hidrata: skrob ili voće (veličine skupljenog dlana)

Unos dodatnih ugljenih hidrata je dozvoljen ukoliko zaista jako trenirate. Uvek vodite računa o unosu proteina i stvorite naviku nošenja proteinskih pločica sa sobom.


NAĐITE ODGOVARAJUĆEG PARTNERA

Nije tajna da ćete se zaglaviti u treningu nakon određenog vremena, ako nemate nekog ko će vam biti od pomoći. Uz to, trening sa partnerom povećava radnu etiku, a statistike su pokazale da vežbači jače treniraju kada imaju pomoć.


PROTEINSKI ŠEJKOVI

Proteinski šejkovi su nešto što većina vežbača koristi. Tu međutim postoji trik? Koristite suplemente na pametan način, a dve kašike proteina u prahu su i više nego dovoljni nakon samog treninga.

100% Whey Protein se prozvodi u 4 ukusa Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila i oni su odlična osnova, posebno ako u šejk dodajete druge stvari poput putera od kikirikija ili raznog voća.


ODMOR IZMEĐU TRENINGA

Vaši mišići rastu kada se odmarate, a ne kada trenirate. Poštujte pravilo uzimanja minimum 48 sati odmora između dva treninga iste mišićne grupe.

Zadovoljnim mišićima su potrebni ugljeni hidrati, zdrave masti i kvalitetno istezanje. Statično istezanje može čak izazvati sitna oštećenja mišića, dok istezanje nakon napornih serija ubrzava proces oporavka.

 

Tags: 100% whey protein
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.