FUNKCIJE PROTEINA

Proteini uneti ishranom razgrađuju se u aminokiseline, a aminokiseline iz hrane (esencijalne) udružuju se s drugim aminokiselinama koje proizvodi organizam (neesencijalne), gradeći nove proteine – rezervoar aminokiselina u organizmu.

Najbrža moguća dijeta!

Svaka brza dijeta ima brojne mane ali brze dijete su najpogodnije za periode posle praznika kratkih odmora i sličnih perioda kad dolazi do malog povećanja kilograma usled povećanog unosa kalorija i smanjenja potrošnje energije. Svaki praznik i slavlje po pravilu prate obilni kalorični obroci koji kod mn

VEGETERIJANSTVO I ISHRANA

Vegetarijanstvo je nastalo iz više razloga: želje takvih osoba za mršavljenjem, želje da budu zdraviji, zbog običaja koje nameće filizofija osobnog života, religijskih obaveza, siromaštva itd. Vegetarijanstvo se najčešće prpoznaje medu rligijama.

PRAVA ISTINA O JAJIMA

Zadnjih 30 godina dvadesetog veka jaja su bila na lošem glasu jer je vladalo uverenje da podstiču povećanje holesterola. Zbog toga je ljudima koji imaju povišene masnoće ili problem sa kardiovaskularnim oboljenjima bilo preporučeno da izbegavaju konzumianje jaja.

ZANIMLJIVE ČINJENICE O JAJIMA !!!

Pogledajte zanimljive činjenice o jajima.

1. Ljuska jajeta sastoji se od kalcijum karbonata, koji je takođe glavni sastojak antacida, spojeva želučane kiseline. Ljuska čini 9 do 12 posto ukupne težine jajeta, a sadrži pore koje omogućuju dotok kiseonika, te izbacivanje ugljen dioksida.

TOP 5 NAJPRODAVANIJIH SUPLEMENATA XPLODE NUTRITION-a!

U okviru svoje palate proizvoda, XPLODE NUTRITION nudi mnogo toga za ljubitelje suplemenata – od proteina za izgradnju mišića, sve do aminokiselina za uvećanje sinteze proteina, kao i tzv pumpača. Među toliko suplementacije teško je odlučiti se samo za jedan, ali ovo na slici su proizvodi za izgradnju mišića i definiciju koje morate koristiti.

USKORO - NOVO!!! L-ISOLEUCIN 100 Caps

Kao bitan nutrijent, izoleucin se ne sintetizuje u organizmu, zbog čega se mora konzumirati, obično kao sastavni deo proteina. U biljkama i mikroorganizmima, sintetizuje se preko nekoliko karika, počevši od piruvatne kiseline i alfa-ketoglutarata.

U ovu biosintezu su uključeni sledeći enzimi:

Pages

Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.