9 saveta za nabacivanje mase

Mišićna masa Xplode NutritionAko ste odlučili da nabacite masu, dajemo Vam 9 jednostavnih saveta koji će vam pomoći na putu ka većoj masi. Ovi saveti su toliko jednostavni i prosti, da se nekad na njih potpuno zaboravi, ali mi smo tu da vas podsetimo.

Kako razviti mišiće s malim kilažama tegova?

Mnogi vežbači koji prvenstveno vežbaju u kućnom okruženju upadaju u problem nedostatka tegova, te počinju pomišljati da bez neprestanog dodavanja tegova nikada neće ni uspeti izgraditi svoje mišiće. Istina od toga nije ni daleko, ali na sreću postoje i neki mudri načini korištenja raspoložive težine za postizanje maksimalne hipertrofije. Vežbanje se izvodi kroz sledeće tri serije.

Čemu služe serije ?

Početnici bi trebalo da isprva rade po jednu seriju za sve osnovne mišićne grupe navedene u odeljku „RAD SA VEĆIM MIŠIĆNIM GRUPAMA“. To je otprilike jedanaest serija po treningu. ACSM preporučuje vežbanje u po jednoj seriji jer se u prvoj seriji postiže najviše

Zašto su bitna ponavljanja ?

Vrlo je važno koliko puta izvodite vežbu. Ako želite da razvijete najveće i najjače mišiće prema sopstvenim genetskim predispozicijama, ne preterujte s ponavljanjima, izvodite ih najviše od 4 do 6 (možda čak i samo jednom ili dva ponavljanja).

Ne zaboravite u pitanju je podizanje tako teškog opterećenja da na kraju poslednjeg ponavljanja sledeće ne možete uraditi pravilno.

Vežbanje s tegovima čitavog života

Vežbanje s tegovima po određenom program jedan je od najboljih nacina za očuvanje zdravlja, fizičke i mentalne spremnosti, koji možete odabrati. Redovno vežbanje s tegovima pozitivno utiče na snagu, izdržljivost, samopouzdanje, izgled, zdravlje, dugovečnost i kvalitet svakodnevnog života.

Nagruvaj se ! Vežbe u teretani za početnike

Za sve vas koji prvi put ulazite u teretanu ili ste tek počeli da trenirate, pripremili smo besplatnu knjigu: “Nagruvaj se ! Vežbe za početnike”

Na likovima ispod možete preuzeti samo one vežbe koje vas zanimaju ili pogledati celu knjigu na dnu stranice.

Nadamo se da će vam knjiga biti korisna i da će vam omogućiti da što brže dođete do savršene figure i snage.

Copyright © 2022, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.