U nekoliko koraka do definisanog tela

Ono što prvenstveno morate znati jeste da trebate zaboraviti na dijete i mršanje. Kako biste učvrstili mišiće morate raditi vežbe za koje vam je potrebna snaga. Kako biste istakli mišiće potrebno su vam kardio vežbe. Sa kardio treningom gubite masno tkivo, definišete telo, ali i poboljšavate krvotok i cirkulaciju. Sa aerobnim vežbama krv dobije puno više kisika koje dolazi do ćelija u organizmzu.

1. Odvajate kardio vežbe od vežbi za telo

Mišići su dovoljno istraumatizirani od jedne vrste vežbi, dodatni napor može samo dovesti do katabolizma, odnosno do razgradnje mišićne mase. To znači da poslije dizanja tegova nije preporučljivo da trčite, da vežbate na steperu i sličnu. Najbolji izbor vam je plivanje.

2. Mijenjajte cikluse vežbi

Mnogo veće rezultate ćete imati ako menjate naizmjenično vežbe, nego da celo vrijeme, duži period radite iste vežbe. Mišiće se posle nekog vremena naviknu na istu seriju vežbi i ponavljanja nemaju željeni efekat. Trčite na traku, vozite sobno biciklo ili orbitrek, plivajte.

3. Ne insistirajte na gubljenju masnog tkiva

Najviše masnog tkiva se gubi kada su kardio vežbe jakog inteziteta, gdje dolazi i do 130 otkucaja srca u minuti. Telo najviše troši energije tokom intezivnih treninga. Upravo zbog toga je dobro povremeno raditi kratke, ali intezivnije kardio treninge gdje možete preći i 150 oktucaja u minuti. Ovakav trening bi trebao trajati najviše 15 minuta.


 

Neka od svojstava Taurina:

  • poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina
  • učestvuje u proteinskoj sintezi
  • sprečava kataboličke procese i ubrzava oporavak
  • neophodan je za rehidraciju ćelija, daje ćelijama veći volumen

Taurin - poruči odmah


Tags: trening, motivacija, sportska ishrana
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.