Za brži oporavak

Za brži oporavak - Xplode Nutrition

Vaš trening ne bi trebao da se završi nakon poslednje serije koju ste odradili. Da biste potvrdili sav naporan rad koji ste uložili u treningu, potrebno je da posvetite istu pažnju rutinama oporavka tela nakon istog.

Otkrivamo Vam šest osnovnih saveta koje trebate da primenite nakon treninga.


Creattack - Poruči odmah

Želite brz i jak mišića i mišićne snage, punoću i čvrstoću mišića? Za vas smo pripremili nešto posebno - CREATTACK !!!

Brz, jak rast mišića i mišićne snage, za ozbiljne bodibildere koji žele ekstremne rezultate. Kreatin za profesionalce je anabolički ojačan sa tri vrste kreatina kako bi obezbedio bodibilderima maksimalno povećanje veličine i snage mišića.

Xplode Creattack predstavlja klinički dokazani anabolički kreatinski preparat koji je stvoren na naučnoj bazi kako bi omogućio bodibilderima da razviju eksplozivne mišiće i snagu.

Creattack - Poruči odmah


OHLADITE TELO

Nakon urađene poslednje vežbe nemojte odmah da napuštate teretanu. Dozvolite telu da se ohladi i tako sprečite nagli prodor krvi u vene.

Posebnu pažnju posvetite delovima tela koje ste taj dan vežbali, na primer ukoliko ste radili vežbe za gornji deo tela, nakon zacrtanog programa odradite lagani kardio poput recimo veslanja na ergonometru.


ISTEZANJE

Istezanje nakon treninga je posebno važno za one vežbače koji osećaju upalu mišića ili imaju manju fleksibilnost i opseg pokreta mišića. Pravilno istezanje pomaže nervnom sistemu da se opusti i regeneriše. Posebno se preporučuje vežbačima koji rade sa većim težinama.

Ključ dobrog istezanja leži u balansu između osećaja nelagodnosti i bola.


REHIDRATACIJA

Znoj ima ulogu da hladi naše telo tokom fizičke aktivnosti. Bez unosa tečnosti koju gubimo putem znoja i urina dolazi do pojave dehidracije. Gubljenje 2 procenta telesne težine putem znoja tokom fizičke aktivnosti može imati negativne efekte na naše zdravlje i trening. Bez adekvatnog unosa vode tokom treninga, telo i srce će raditi jače što će vas na kraju brže iscrpiti.

Kvalitetna hidratacija reguliše temperaturu tela, “podmazuje” zglobove i blagotvorno deluje na rad organa za varenje.


KORISTITE PROTEINE

Korišćenje proteinskih suplemenata u vremenskom roku od sat vremena nakon treninga pomaže u obnovi oštećenih mišićnih tkiva. Vremenski period nakon treninga koji se zove anabolički prozor traje između 30 i 60minuta i to je vreme u kome je potrebno telo opskrbiti važnim nutrijentima kao što su proteini i amino kiseline.

Izbor suplemenata zavisi od vaših potreba i fitnes želja.


NOSITE KOMPRESIVNU ODEĆU

Kompresivni odevni komadi, poput pantalona, rukava,čarapa i majica pomoći će vam da smanjite nivo toksina u mišićima, popravite cirkulaciju i ubrzate oporavak.

Nošenjem ovog tipa odeće jedan sat nakon treninga obezbedićete više kiseonika u krvi što će vam pomoći da se oslobodite metaboličkog otpada.


KORISTITE PENASTI VALJAK

Vrlo je verovatno da ćete osećati blagi bol u mišićima, ali miofascijalna terapija u vidu korišćenja penastog valjka će vam itekako pomoći kada je reč o sticanju bolje fleksibilnosti mišića i cirkulacije krvi. Penasti valjak ima sposobnost da eliminiše mišićne čvorove u mekom tkivo koji mogu uzrokovati bol u mišićima.

Ovu tehniku može praktikovati pre ili posle treninga.

 

Tags: istezanje, hidratacija, proteini, oporavak nakon treninga
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.