Zašto ne treba spavati posle vežbanja

Zašto ne treba spavati posle vežbanja

Doktori savetuju da posle treninga ne smete spavati barem 2 sata, a evo i zašto...

Trening predstavlja veliki fizički napor za naše telo i normalno je da posle treninga želite da se odmorite. Međutim, ono što nikako ne smete raditi jeste da legenete da spavate posle treninga. Doktori i fitnes stručnjaci smatraju da morate biti budni najmanje 2 sata posle treninga kako bi se vaše telo normalizovalo, jer ako legnete da spavate posle teških vežbi, možete imati problema.


Creatine CreaPure 500 gr

Kreatin

pomaže stvaranje većih skladišta ATP-a u mišićima i na taj način obezbedjuje više energije za bolje performanse. Kreatin direktno povećava mišićnu sintezu proteina, povećava veličinu mišićnih ćelija i mišićni rast. To je supstanca koja se prirodno nalazi u ljudskom telu, nije toksičan čak ni u većim dozama. Višak kreatina se izlučuje iz tela.

Kada koristite kreatin suplemente, mišićna masa je tvrđa, punija i omogućava veći broj ponavljanja u toku vežbanja. Takođe, efekat pumpanja tokom treninga značajno se povećava

Creatine CreaPure 500 gr


Dok trenirate, vaš puls se ubrzava, kao i vaš metabolizam. Srce radi jačim tempom i čitav vaš organizam je u hiper stanju. San sve ove procese znatno usporava, a ako posle jakog treninga legnete da spavate, doćiće do drastične promene u vašem srčanom pulsu, što može dovesti do kardiovaskularnih problema.

Da spavanje ne bi izazvalo poremećaj srčanog ritma, telu je potreban postepeni prelaz u stanje mirovanja – a to mora potrajati barem 2 sata.

Zbog toga izbegavajte treninge kasno uveče posle kojih morate odmah ići u krevet jer ćete tako ugroziti vaše zdravlje. Ili birajte treninge ujutru, jer ćete posle treninga imati ceo dan za druge aktivnosti koje će dovesti do toga da se vaše telo na prirodan način normalizuje.

 

Tags: spavanje, vezbanje
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.