L-Glutamin - imunološki oporavak

L-Glutamin - imunološki oporavak

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u organizmu. Čini 60% svih slobodnih aminokiselina u telu. Vitalno je važan za rast mišića, ali primena mu je vrlo široka – suzbijanje posledica alkoholizma, normalizacija funkcioniranja imuno-sistema, pojačanje izlučivanja hormona rasta…

Tri najvažnija suplementa

Da biste izgradili mišiće, osim treninga, potrebna vam je i odgovarajuća ishrana, a prema rečima eksperata sa sajta Bodybuilding.com, protein, kreatin i glutamin su tri najvažnija suplementa,koja su vam potrebna da biste dobili čistu mišićnu masu i snagu.

Kako se pripremiti za zimu

Pripreme za zimu Xplode NutritionMogućnost da normalno funkcionišemo u svojim svakodnevnim aktivnostima, radimo, hranimo se, budemo fizički aktivni i izloženi brojnim štetnim uticajima, a ostanemo zdravi, najviše zavisi od normalnog funkcionisanja našeg imunog sistema.

AMINOKISELINE RAZGRANATOG LANCA

Ako ste čitali o suplementima za izgradnju mišića, verovatno već znate dosta toga o BCAA. Udubljivanje u nauku može postati zamorno, ali ono što zaista treba da znate jeste da su aminokiseline razgranatog lanca sastavljene od tri esecijalne aminokiseline (leucin, izoleucin, valin).

GLUTAMIN I NJEGOV ZNAČAJ

Ono što je nekada predstavljalo standard u korišćenju suplementacije među bodibilderima, nedavno je postao žestoko komentarisani suplement. Mnogi će raspravljati o njegovim efektima, ali i pored toga se nalazi pri samom vrhu upotrebe.

VAŽNO * METABOLIZAM PROTEINA !

Proteini se sastoje od ugljenika, vodonika, kiseonika, azota i u nekim slučajevima, od sumpora. Proteini su jedine hranljeve materije koje sadrže azot, što ih čini esencijalnim i potencijalno toksičnim. Aminokiseline su osnovne gradivne jedinice proteina.

Pages

Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.