L-Glutamin - imunološki oporavak

L-Glutamin - imunološki oporavak

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u organizmu. Čini 60% svih slobodnih aminokiselina u telu. Vitalno je važan za rast mišića, ali primena mu je vrlo široka – suzbijanje posledica alkoholizma, normalizacija funkcioniranja imuno-sistema, pojačanje izlučivanja hormona rasta…

Osmorica veličanstvenih

Osmorica veličanstvenihProteini ili belančevine su gradivni elementi neophodni za rast i regeneraciju svih živih ćelija. Više od 50% svake ćelije čine proteini koji su zaslužni za razvoj mišića, kostiju, tkiva.

Kako do veće mišićne mase?

Kako do veće mišićne mase? - Xplode NutritionNažalost, najveći deo muške populacije dugo vremena pokušava da dostigne određeni napredak i na kraju zbog rezultata koji izostaju ili previše sporo dolaze, dignu ruke od svega. Upravo zbog toga, za vas smo na jedno mesto skupili sve najvažnije savete, kako bi svaki vaš idući pokušaj povećanja mišićne mase bio uspešan.

Suplementi u sportu

Suplementi u sportu - Xplode Nutrition

U poglavlju o suplementima želimo pre svega da vas naučimo da je neophodno doneti dobro promišljene odluke u vezi sa korišćenjem suplemenata i specijalne sportske hrane koja se reklamira kao hrana koja pojačava sposobnost i zadovoljava sve potrebe sportista tokom takmičenja.

Važnost BCAA aminokiselina

Važnost BCAA aminokiselina - Xplode Nutrition

BCAA čine leucin, izoleucin i valin. Sve tri su esencijalne aminokiseline, što znači telo ne može samo da ih sintetiše iz ostalih aminokiselina, nego ih nužno morate uneti hranom ili suplementacijom. BCAA čine 40% dnevne potrebe od ukupno 9 esencijalnih aminokiselina (ostale su: fenilalanin, treonin, triptofan, metionin, lizin i histidin). Osim toga, čine cca 35% mišićnog tkiva.

Kako se pripremiti za zimu

Pripreme za zimu Xplode NutritionMogućnost da normalno funkcionišemo u svojim svakodnevnim aktivnostima, radimo, hranimo se, budemo fizički aktivni i izloženi brojnim štetnim uticajima, a ostanemo zdravi, najviše zavisi od normalnog funkcionisanja našeg imunog sistema.

KREATIN-MONOHIDRAT

Kreatin - jedinjenje sastavljeno od aminokiselina arginina, glicina i metionina - vezuje se sa fosforom gradeci fosfokreatin. Fosfokreatin sluzi kao rezervni depo za odrzavanje koncentracije adenozin-trifosfata (ATP) tokom aktivnosti visokog intenziteta, kao sto je sprint koje brzo iscrpljuju ATP. ATP je visokoenergetsko gorivo koje koriste sve celije.

AMINOKISELINE RAZGRANATOG LANCA

Ako ste čitali o suplementima za izgradnju mišića, verovatno već znate dosta toga o BCAA. Udubljivanje u nauku može postati zamorno, ali ono što zaista treba da znate jeste da su aminokiseline razgranatog lanca sastavljene od tri esecijalne aminokiseline (leucin, izoleucin, valin).

VAŽNOST BCAA

Tokom prethodnih godina, BCAA ili branched-chain amino acids supplement postao je pravi “staple” iliti “osnov” u bodybuilding i fitness zajednici, I to sa dobrim razlogom. Postoji mnogo istrazivanja koja podrzavaju korišćenje BCAA mnogo više nego bilo koji suplement na tržištu. BCAA mogu biti jako korisne u dobijanju čiste mišićne mase, ali primarna svrha im je da održavaju teško stečenu mišićnu masu prilikom visoko-deficitne ili nisko-kalorične dijete.

VAŽNO * METABOLIZAM PROTEINA !

Proteini se sastoje od ugljenika, vodonika, kiseonika, azota i u nekim slučajevima, od sumpora. Proteini su jedine hranljeve materije koje sadrže azot, što ih čini esencijalnim i potencijalno toksičnim. Aminokiseline su osnovne gradivne jedinice proteina.

Pages

Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.